A dohányzás nagy mértékben csökkenti a teherbeesés esélyeit? Lehetséges, hogy valaki ezért nem esik teherbe?
A teherbeesés esélyeit is csökkentheti, de a baba egészséges fejlődésének az esélyeit is!
Igazad van, mindenképpen szokjál le!
Kitartást kívánok hozzá!
Szia.
A dohányzás álltalában koraszüle´st,le´gzés elégtelenséget,kissújjal születést eredményez"het".Ezért tanácsos a doha´nyzást abbahagyni ma´r a terhes´se´g elött.Szerintem a teherbe esés eséjeit nem befolyásolja,ezt még nem hallottam.
29hetes kismama.
A dohányzás csökkenti a
megtermékenyülés esélyét. Férfiaknál befolyásolja a spermiumok
gyorsaságát,életképességét, nőknél kedvezőtlenül hat a peteérésre. A
nikotin lerakódik a méhnyakon és a méh nyálkahártyáján, így
akadályozza a megtermékenyülést és a megtermékenyült petesejt
beágyazódását.
Amennyiben sikerül teherbe esned mindenképp tedd le a cigit! Sajnos a családban volt olyan aki nem tette le, meg is lett az eredménye, 29 hétre szült, a lepénye meg már nagyrészt el is halt (ez indította meg valószínű a szülést). Szerencsére a baba él és egészséges.
Én életemben nem dohányoztam, nem volt semmilyen más függőségem sem, tehát nem tudom mit jelenthet az, hogy leszokni, de a kisbaba nem ér meg annyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!