A dohányzás mennyiben befolyásolja a teherbeesés
valószínűségét?
Figyelt kérdés
Két éve dohányzom, 5-6 szálat naponta, páromnak több, mint egy doboz elmegy egy nap. Jövőre lesz az esküvőnk, rá következő évben szeretnénk babát. Mennyire befolyásolja a teherbeesés valószínűségét az én illetve párom dohányzása?
Igaz, hogy ha teherbe estem, nem fogom kívánni a cigarettát?
Kérem, hogy kizárólag dohányzók válaszoljanak. Köszönöm előre is!
2010. dec. 28. 12:46
1/10 anonim válasza:
Nem véletlen írják rá a dobozra, hogy a dohányzás ártalmas a hímivarsejt termelésre vagy okozhat impotenciát. Röviden szólva egyáltalán nem előnyös a gyerekvállalásnál, utána pedig a babára is nagyon káros, ha bármelyik szülő dohányzik. Terhesség alatt is ugyanúgy kívánnád, mivel függő vagy és a szervezeted hozzá van szokva már a nikotinhoz. Le kéne tennetek és az árát inkább a gyerekre fordítani.
2010. dec. 28. 12:52
2/10 anonim válasza:
nálunk egyáltalán nem befolyásolta, pedig nem is vagyunk már 20 évesek, és mindketten bagóztunk már régóta, és mégis egy alkalom elég volt a teherbeeséshez
szerencsések vagyunk, mert egyébként a dohányzás nem tesz jót a termékenységnek
én kívántam a cigit ugyanúgy mikor terhes lettem,(bár letettem) de tényleg van aki nem kívánja
2010. dec. 28. 12:54
3/10 anonim válasza:
Férjemnek is, nekem is napi egy doboz cigi elment. Egyszer nem védekeztünk, 5 hónapos terhes vagyok...Szóval szerintem ez emberfüggő.
A leszokás meg szerintem fejben dől el. Én mindig is úgy voltam vele,hogyha babát tervezünk,majd leszokok,még nem terveztük,de a pozitív tesztet meglátva nem gyújtottam rá többet.Sokak szerint azért ment ilyen könnyen,mert én lélekben mindig is így terveztem,és már rég döntöttem róla.
2010. dec. 28. 12:55
4/10 anonim válasza:
Nagyban befolyásolja. És úgyis le kellene tenned amint terhes leszel, akkor inkább előtte, és nyugodt lesz a lelkiismereted, hogy a babádért mindent megtettél. Mert ha bármi baja lesz vagy neadjisten elmegy, magad és a cigit fogod okolni. És apukajelölt termékenységének sem tesz jót.
2010. dec. 28. 12:56
5/10 anonim válasza:
Hehe,kizárólag dohányosok válaszoljanak,kérte a kérdező.
Azt hiszem eléggé átjön,hogy ki cigizik/zett és ki az,aki a dobozon olvasottakat hangoztatja,még ha igaza is van..:)
Bocsi,kicsit off volt,de kikívánkozott:)Remélem senki nem sértődik meg:)
2010. dec. 28. 13:00
6/10 anonim válasza:
8 éve azt mondtam volna, hogy szerintem semmiben, aztán sok év várakozás után akkor estem teherbe, mikor letettem a cigit. Rá fél évre. Szerintem befolyásolja, mert gondolj csak bele, árt a keringésnek, és bizony a női szerveknek tökéletes keringésűnek kell lennie, hogy ellássák feladatukat. Ennek ellenére sok dohányos esik teherbe. Viszont biztos, hogy van összefüggés. Egyébként szerintem jobban jársz, ha a terhességed előtt leszoksz róla.
2010. dec. 28. 13:01
7/10 anonim válasza:
Szia!
Mindketten dohányoztunk, és simán terhes lettem.
Egyébként tényleg érdemes hamar letenni, mert nekünk nem tervezett baba volt, és piszkosul megszenvedtem mire leraktam a cigit, és jobb ha nem akkor idegeskedsz amikor már babás vagy.
2010. dec. 28. 14:15
8/10 anonim válasza:
Szia! Mind a ketten napi egy doboz:( A férjem spermaképe tökéletes ennek ellenére, pedig 20 éve szívja sajnos. Terveztük a babát, nem jött több mint egy évig, mindig újra és újra rágyújtottam mikor megjött, tiszta ideg voltam. Aztán sikerült és azóta nem cigizek. Kb a 6. hétig simán rá tudtam volna gyújtani, de a lelkiismeretem nem engedte, de azóta már a szagától is elfog az undor és ha agyonütnének sem tudnám elszívni.
2010. dec. 28. 17:08
9/10 anonim válasza:
Biztos befolyásolja, de annyira nem, mint a nemdohányzók próbálják beállítani, mert nézd meg a svédeket, hány gyerekük van, és mennyi dohányos van köztük :) Más kérdés, ha terhes leszel, azonnal rakd le, de ezt nyilván úgyis tudod. ;)
2010. dec. 28. 23:32
10/10 Nikolett85 válasza:
Mi is mindketten dohanyoztunk, de vartunk is a babara 3evet! Ahogy teherbe estem rogton letettem a cigit, az elejen kivantam, de most ha megerzem rogton felfordul a gyomrom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!