A dohányzás tényleg csökkenti a teherbeesés esélyét?
Igen, de ha mégis terhes leszel nagyon káros a babára nézve is! A passzív dohányzás is káros!
"Ha szoptatás alatt dohányzik az anya, a nikotin átkerül a baba szervezetébe, és szűkíti az ereket, ezáltal a baba fejlődése lelassul, idegrendszeri és viselkedési zavarok léphetnek fel, később kezd el beszélni a baba, a szellemi fejlődése lassabb lesz. Nem pillanatnyi állapotról van szó, a dohányzás káros hatásai a gyermek egész további életére rányomják majd a bélyegüket: alacsonyabb intelligenciahányados, beszéldzavarok, diszlexia, tanulási nehézségek jelentkezhetnek.
A baba idegrendszere még fejletlen ezért kisebb külső behatásokra is érzékenyebben reagálhat. A nikotin hatása révén olyan idegrendszeri zavar alakulhat ki, ami akár bölcsőhalálhoz is vezethet.
A passzív dohányzás is veszélyes, azaz ha baba van a családban oda kell rá figyelni, hogy ne dohányozzunk a lakásban, mert a füst miatt allergiás tünetek, légúti betegségek alakulhatnak ki."
Ez a cigi kérdés mindig olyan kényes téma.Én nem dohányzom, és terhesen meg pláne nem tudnék dohányozni, de míg én így egészséges életmód mellett kétszer vetéltem el, addig "kedves" dohányos kismamatársaim csak úgy szülik a babákat, szépen időre, egészségesen.Volt hogy én bent feküdtem, épp vetélés miatt, és a szobámban lévő fájásokkal küszködő kismama még azért leszaladt egy pár slukkra mielőtt felment volna a szülőszobára.Hát, szóval, akkor mi az egészséges, és mi nem?Én már nem egészen értem.
Nehezíteni, fene tudja, hát jókat nem írnak róla, de én nem dohányoztam, mégis egy év volt mire összejött.
Persze ha lehet le kell rakni, amúgy sem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!