Lehet valami bajunk ettől?
Röviden annyi lenne a kérdésem, hogy van egy 8 éves testvérem, én 18 vagyok, és anyám nagyon sokszor a házban dohányzik (hiába van ajtó a helységben,ahol dohányzik,mert át jön a füst ugyanúgy) és nagyon irritálja a tüdőm, fáj a fejem tőle, köhögök, csípi a szemem (én nem dohányzom) Tudom.. viccesen hangzik, de eléggé nem az.
A kérdés az lenne, hogy lehet ettől valami "bajunk"?
(Sajnos anyukánk nem hajlandó máshol dohányozni,mert függő és felkelés után egyből el kell szívjon 4-et, és, ha netán nem megyek be utána wc-re csak 1 óra múlva (a szag miatt) vagy köhögök,akkor teszi a megjegyzéseket,hogy "ne idegesítsél föl" "nyakon b@szlak", stb...
Igen, lehet. Én az anyósommal laktam együtt 1 évig így, kialakult egy allergiás asztma, folyamatosan köhögtem emsrb..tüdőgyógyasz adott szteroidos inhalálót. Az, plusz a költözés segített csak. Az allergia az viszonr visszamaradt azóta is.
A férjem ugye úgy nőtt fel anyósom mellett, hogy végig ezt szivta, ő folyamatosan köhög, pedig már 4 éve külön élünk, előtte meg egyetemre járt és sosem volt otthon, mégis kohog meg mindig.
Igen, a passzív dohányzás (valaki más szívja melletted) is majdnem olyan káros, mintha te szívnád, mert az a füst ami eljut hozzád, sokszor még a szűrőn sem megy keresztül.
Megértelek amúgy, én is kivagyok a dohányfüsttől.
Ez sajnos elég szomorú. Igen lehet bajotok, tüdőrákot lehet tőle kapni.
Sajnos ez anyukátokon múlik, nélküle nem lehet ezt megoldani.
Persze, hogy lehet bajotok. Nyilván azért köhögsz, mert irritálja a tüdődet...
Azért szép szülő az is, amelyik ennyire semmibeveszi a gyerekei igényeit, érdekeit... Az ilyen nem is értem, hogy minek szaporodik egyáltalán.
Kérdező, amit tehetsz, hogy arra az időszakra maszkot veszel fel. Nyilván nem nyújt 100%-os védelmet, de a semminél több. Persze anyád erre is fog megjegyzéseket tenni, de azzal ne foglalkozz; az egészséged fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!