Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A párom sokat dohányzik? Hogy...

A párom sokat dohányzik? Hogy tudnék segíteni hogy leszokjon vagy csökkentse?

Figyelt kérdés

A párom (N/42) szerintem sokat dohányzik, amióta csak ismerem. Átlag napi 1 doboz, ez úgy hogy reggel neki kezd és másnap délután már kell a következő. Több okból is zavar, a nyilvánvaló hogy féltem az egészségét. Plusz születésétől kb. 50%-os csak a tüdeje. A másik hogy anyagilag is kicsit sok.

Tavaly év elején sikerült leszoknia. Nem mert, akart fogamzásgátlóval együtt dohányzani. Sajnos pár hónapra rá műtétje volt és emiatt kiesett a gyógyszer szedése, de annak ellenére nem szokott vissza. De egy éve mikor túladott a házán és jött hogy saját lakást vesz, meg a költözködés és az egész hosszadalmas menet végett azt mondta muszáj rágyújtania, mert nem bírja másképp. Ezt megértem. De sajnos hiába rendeződött a helyzet, nem vette lejjebb vagy akár hagyta abba.

Tudom, passzív dohányosként nem érthettem! De nem hiszem el, hogy ennyire nikotin függő legyen valaki. Egyszerűen hisztérikus rohamot kap, ha nincs egy szál cigije se.

2021. okt. 5. 13:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az 1. pont első felére lehet alapozni, hogy már sikerült neki és tudja, hogy káros .

A másik felével az a baj, hogy van olyan aki még 70 évesen is dohányzik és semmi baj, ne gondolj egyből a legrosszabbra és egyébként is bárkivel történhet bármi. A mi van ha, után bármi helyettesíthető, az is, hogy nem mi van ha nem is lesz semmi baja. (nem bántásból írom, amúgy csak mint a "legrosszabb válasz" amit kaphatsz tőle)

2. pontnál kérdéses, hogy te kezeled a rezsit és osztod be a pénzt vagy a párodnak egyáltalán nincs is jövedelme (erre ne válaszolj, mert nincs is közöm hozzá)

3. a szigetelésről ő nem tehet, tekintettel van rád, hogy kimegy

Még egyszer; értem amit írsz és tényleg nem bántásból mondom, de ha remeg már egy szál cigi után kb. ezekre számíthatsz.

Passzív dohányzára meg azt szokták mondani, hogy kimész az utcára nagyobb a légszennyezettség és károsabb mint nálatok az erkély rossz szigetelésén át beáramló füst.

2021. okt. 13. 17:57
 12/12 A kérdező kommentje:

1. pont igaz. Én is hallottam sok tanulmányról/statisztikáról, hogy aktív dohányosok egy része sose attól hal meg vagy kap valamit. Apám 40 éve dohányos és volt már infarktuska és vastagbél műtétje, de a dohányzástól eddig semmi.

2. ez bonyolult és egyszerű, egyenlő szinte a jövedelmünk, de én jobban kiigazodom a számlákon, az árakon és mivel úgyis én járok vásárolni jobban átlátom.

Egyébként az igazsághoz hozzá tartozik hogy ő maga képtelen lenne lemenni egy doboz dohányért. Sajnos mindnyájunk jelenlegi élete menete is elégé beszűkölt. És ahogy minap és beszéltem vele az az érzésem két okból dohányzik (annyit): mert megszokta 20 év után és mert nem tud mit csinálni. Az is érdekes ha nyáron nyitott ablaknál valahonnan füstszag jön be kifejezetten zavarja!

2021. okt. 15. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!