Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért hiszi sok anticigis,...

Miért hiszi sok anticigis, hogy lenevelheti a cigerattásokat a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Itt is látom, élőben is sokszor tanúja voltam (sőt, régebben is csináltam), hogy az emberek meglátják, hogy meggyújtod / megtudják, hogy cigizel, és a szemükben máris egy reményvesztett bagós vagy, akit le kell szoktatni. És jön a blablabla, amit ezerszer hallottál már mindenkitől.

Mielőtt még lefüggőznétek, nem vagyok az. Életemben egyszer szívtam. És igen, régen én is jöttem az érvekkel, hogy tüdőrák, meg ilyenek. De aztán rájöttem, hogy úgyse az én érveim fogják megváltani az embert, és csak akkor fog leállni vele, ha úgy látja jónak. Szerintem maximum egy orvos tud akkora behatással lenni egy emberre, hogy leszokjon (vagy szülő, pár esetleg).

2010. aug. 17. 17:00
 1/8 A kérdező kommentje:
*"Sőt, régebben is csináltam" ott kimaradt egy én.
2010. aug. 17. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
felőlem bagózzál, csak ne velem egy légtérben....egy légtérnek tekintem a Föld teljes atmoszféráját ;)
2010. aug. 17. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Hiszi, hogy jót cselekszik. Ha leszokik, akkor kicsivel több pénze maradna, jobb életkörülményei lennének, nem károsítaná a nemdohányzókat. Én pl azért szeretném ha leszoknának a körülöttem élők, mert akkor én sem lennék passzív dohányos. És mivel egy családban élek velük, több pénz maradna pl másra.
2010. aug. 17. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

17.04 korrektül végigolvasta a szöveget

Az én véleményem, hogy csak a közvetlen barátaimnak és szeretteimnek szólnék, de hálistennek nem kell. Viszont a többi ember szívja csak nyugodtan. Hiszen verseny van és a cigaretta sok embert visszafog a sportban, a párkapcsolatban és az anyagiakban, tehát nekem előnyöm van a dohányosokkal szemben és hülye lennék lemondanio róla.

2010. aug. 17. 17:10
 5/8 A kérdező kommentje:

17:04: Analfabéta vagy, vagy csak szimplán lusta? :) Én még mindig nem dohányzom.

17:10: Igaz, a passzív dolgot megértem. De akkor sem a tüdőrákkal kéne az embereknek jönniük, mert már annyiszor hallották a cigisek, hogy tiszta hülyeségnek tartják. Inkább tegyenek eléjük egy táblázatot, hogy lám, ennyit költesz évente cigire. Szerintem sokkal jobban megértenék a dolgot! És lám, ilyenek az emberek, a pénz érdekli őket, az egészségük nem.

17:10: Így kéne szerintem is, akár önzőnek néz ki, akár nem: ha a cigisek nem bántanak téged, te se őket.

2010. aug. 17. 17:18
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

Én majdnem 10 évig bagóztam. Kórházban dolgozom évek óta.

sokáig letojtam az egészet, majd láttam két orvosunkat is tüdőrákban meghalni, mikor az életerős emberből egy tolószékes, kómás roncs lett.

Letettem a bagót, már 9 hónapja.

Sokkal több marad a hó végén a pénztárcámban és ami még fontosabb, hogy végre tettem az egészségemért.

Nem akarok senkit téríteni, nem erősködöm semmi ilyet nem teszek, csak próbálok néha bagósokba erőt önteni, hogy nekik is sikerülhet, ha akarják az én tapasztalatomból.

Ugyanis a bagósok 99%-a nem akar bagózni, csak ugye függő és ez mindenkinél már erősségű, és mindenkinek más erősségű az akaratereje is.

Nagymamám is 40 év után LESZOKOTT. :)

Számomra seni nem remény veszetett bagós, csak egy gyenge akaratú ember, de nem foglalkozom velük, hogy minden bagósról ez jusson eszembe.

Az viszont baromira idegesít, hogy a hév megállóban feszt a pofámba jön a füst, aluljárókban egyből rá kell gyújtani 40 embernek, mire felérek a lépcsőn ezért nem kapok levegőt, ha leszállnak a villamosról megint rá kell gyújtani ez azét idegesít.

Tőlem otthon annyit szív amennyit akar. és a füst akkor is zavart, amikor bagóztam még.

és nem vagyok anticigis, de egy barátnőm az én hatásomra szokott le és örültem neki.

Neked viszont sok bajod lehet, ha ilyesmiért kérdést írtál ki.

2010. aug. 17. 17:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Áh, köszi, tök normálisnak tűntél az egész hozzászólásod alatt, aztán a végén kaptam egy pofont. :D Hajrá emberek!
2010. aug. 17. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Én szeretek dohányozni, és csak a párom, vagy a gyerekem ill. leendő családom érdekében lennék hajlandó leszokni.

A sok anti dohányos, aki le akar nevelni, akár önző szándákból, mert hogy jaaaj passzív dohányos lett tőlem, vagy önzetlenül az "én érdekemben" beszél, hát ők mind csak a saját jólétüket tartják fontosnak, aki kicsit tud olvasni a sorok között a fentiekből levezetheti az igazamat. Mert ha önzetlen indokokkal is próbál lebeszélni, akkor is tuti csak magát félti... Főleg, ha hulla idegenről van szó.

Az ilyenek, meg nagyon örülök, ha békén hagynak. Egyáltalán... Ha nem fújom rá a füstöt, ha jó helyre dobom el a csikket, akkor nem sértem a szabadság jogait, szóval ő is haggyja békén az enyéimet. :9

2010. aug. 18. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!