Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Rászoktam a cigire?

Rászoktam a cigire?

Figyelt kérdés
Sosem cigiztem, csak néha bulikban egy-egy szálat, de azokat leszámítva sosem kívántam és soha életemben nem gyújtottam rá csak úgy itthon vagy bárhol, ha nem volt buli. Kb. 1 hete viszont nyaralni voltunk a barátokkal és 4 napig minden nap cigiztem velük napi 3-4 szálat. Most eltelt egy hét és valaki felhúzott az előbb, de nem nagyon, csak épphogy kicsit ideges elttem és rögtön cigit kívántam. Annyira, hogy a fél házat felkutattam egy öngyújtóért és elszívtam a ynaralásról emgmaradtak közül egy szálat. Sosem kívántam még ilyesmi helyzetben cigit.. most ez azt jelenti, hogy talán rászoktam?
2020. aug. 5. 21:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%

Akkor most éppen itt az ideje,hogy elfelejtsed.

Át estél a kíváncsiságon,legyen ennyi elég.

2020. aug. 5. 21:24
 2/12 A kérdező kommentje:

Ez miért kíváncsiság? Azon túlestem úgy 12 évesen. A bulikban ha iszunk, egy-egy szál a társaság és az alkohol miatt jólesik, de ez már kb. 5 éve így van, buli nélkül máig sosem kívántam, akármilyen feszült is voltam. Most meg nem ittam, nem csináltam semmit, csak kicsi ideges lettem és cigiznem "kellett". Most sokkal jobban érzem magam, szinte el is felejtettem, aki felhúzott. Viszont büdös a szám, nem szeretem ezt az útóízét. :D

Most ha hétvégén megint megyek buliba és megint cigizek, akkor elképelhető, hogy utána (buli nélkül) erősebben fogom kívánni, mint ma? Ez már a rászokás első fázisa lenne? A bulicigikről nem szeretnék lemondani, de rászokni sem akarok.

2020. aug. 5. 21:29
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

#1 Legyen elég annyi, hogy nem szólsz bele az életébe, ha dohányozni akar, dohányozzon, ha inni akar, igyon. Nem más fogja megmondani neked se, hogy mit csinálhatsz és mit nem.

Kedves Kérdező!

Szerintem, még nem szoktál rá a dohányzásra. Még nem alakult ki függőség, pusztán az történt, hogy az agyad a legegyszerűbb megoldást keresi a stresszlevezetésre. Innen rá lehet már szokni simán. De ha te rá szeretnél szokni, akkor szokj rá, szerintem nem ez alapján kéne megítélni az embert. Mindenkinek van valami függősége.

2020. aug. 5. 21:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem akarok rászokni, de bulikban szeretnék cigizni.. csak félek, hogy rászokok.
2020. aug. 5. 22:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ha tényleg tartod magad ahhoz, hogy csak a bulikba 3-4 szál, akkor szerintem nem szoksz rá. Hacsak nem mész minden nap bulizni. :-D
2020. aug. 5. 22:23
 6/12 anonim válasza:
30%
Ne cigizz, undorító lesz tőle a legszebb ember is.
2020. aug. 6. 10:33
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
#6 Jóember, emlékszel a kérdésre? Az volt a kérdés, hogy rászokott-e a cigire, nem az, hogy dohányozzon vagy se. Undorító, hogy van aki ezzel tölti a napját, hogy leírja a "nagy igazságot". Könyörgöm, ha azért jössz ide, hogy ezt leírd akkor inkább ne írd le.
2020. aug. 6. 14:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod megállni hogy rágyújts akkor rászoktál.

Hiába ragozod tovább , sőt te akarattal még jobban ráfogsz .

7. Jobb lett volna nem szólsz bele, biztos te is egy bagós vagy.

2020. aug. 7. 06:39
 9/12 anonim ***** válasza:
#8 Hát barátom, nem nyert nagyot, ajánlom figyelmedbe, hogy ne ez alapján ítéld meg az embert.
2020. aug. 7. 11:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Meg tudom állni, de kívánom a cigit. Eddig sosem kívántam. Ezért vagyok kicsit megijedve, hogy rászoktam.
2020. aug. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!