Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszoktam, de félek?

Leszoktam, de félek?

Figyelt kérdés

Anyukám 2 hónapja halt meg tüdőrákban. Ő már nagyon fiatalon elkezdte, 16 éves volt. Sajnos anya sokat cigizett a házban is. Mikor kicsi voltam akkor nem, de ahogy nagyobb lettem igen.

Nagyon FÉLEK attól hogy hiába raktam le a cigit, ugyanúgy bajom lehet, vagy már van, mert igazából elég fiatalon dohányos levegőt szívtam. Úgy rendesen 4 éve cigizek. (25 éves vagyok)

Annyira félek, sokszor beképzelem magamnak hogy levegőt se úgy kapok már.

Szerintetek van értelme annak hogy leraktam? Mármint, tudom hogy van, de kevesebb így az esélyem a rákra?

Kérlek anyára ne írjátok hogy milyen felelőtlen volt amiért házban cigizett. Nyilván tudom. De más hibája nem volt higyjétek el. Fáj borzasztóan hogy elment, nem esne jól róla rosszat olvasni.

2020. ápr. 20. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam erről egy cikket, mert én is dohányoztam, hogy azt figyelték meg, hogy a tüdő, miután az ember elhagyja a cigarettát, képes regenerálódni. Vannak benne olyan sejtek, amelyek teljesen elbarikádozzák magukat, nem hat rájuk a nikotin, s a káros anyagok, és miután az illető leszokik, elkezdik gyógyítani a tüdőt. Tehát nagyon nem mindegy, h leszoksz vagy nem.

Ha a légzési problémáid pánikból adódnak, lassan el kell tűnniük. Ha nem tűnnek el, menj el tüdőszűrésre. Ott megtudod, hogy a félelmed valós vagy sem.

Egy biztos, a tüdő 24 órával az utolsó cigaretta elszívása után már sokkal több oxigént juttat a tüdőbe.

Én szurkolok neked!

2020. ápr. 20. 22:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Annak is lehet tüdődaganata aki soha életében nem dohányzott és körülötte le.
2020. ápr. 20. 22:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi probléma, ha letetted a cigit. Regenerálódik a tüdőd. Jól döntöttél. Még nagyon fiatal vagy így nincs esélyed súlyos betegségre.
2020. ápr. 21. 00:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Statisztikailag 15-20 év múlva lesz ugyanannyi esélyed a tüdőrákra, mint egy olyannnak, aki soha nem dohányzott...

Amúgy sajnos azt kell mondjam, ezt el kell engedned...

Édesapám soha életében nem dohányzott, éppen most küzd a tüdőrákkal.... én 14 éven át szívtam, 6 éve szoktam le.. hiába fész tőle, ez nem változtat semmin... vagy lesz a jövőben rákod, vagy nem... senki sem tudhatja előre miben fogsz meghalni... az biztos, hogy megfogsz...

Addig meg próbálj meg élni, ahelyett, hogy nem létező dolgoktól parázol...

2020. ápr. 21. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom anyukádat :(... Még nagyon fiatal vagy és a két hónap semmi... A gyásznak valamiért az eleje könnyebb... Több mint két éve halt meg a babánk 4 naposan még a mai napig is pánikolok (fulladás, remegés, tachycardia, halálfélelem) szóval nem a cigi okozza csak így jön ki rajtad a gyász... Vannak tesóid? Vagy valaki akivel tudsz beszélni?
2020. ápr. 25. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!