Félek, hogy előbb-utóbb a húgom kipróbálja a dohányzást?
Mostanában nagyon nagy rajta a teher, 15 éves amúgy.
Mióta elkezdődött az év, azóta rendszeresen kávézik is, előtte soha sem csinálta.
A dohányzással úgy van, hogy egyébként utálja, drágának és fölöslegesnek tartja. (Vagy csak ezt mondja nekünk, közben meg belül lehet hogy ki szeretné próbálni...)
De mi van, ha már nem bírja a terheket, az elvárásokat, és csak ebben látja a kiutat?
Elég sok mindent megbeszélünk, de nem hinném, hogy elmondaná nekem, ha kipróbálja... a családban közeli rokonok nem cigiznek, de a barátai, osztálytársai között elég sokan igen.
Ahol tudom, leveszem róla a terhet, pl. házimunkában, főzök neki ebédet, mire hazaér a suliból, stb...
Én nem próbáltam ki soha, miből szűrted le ezt #2?
#3, sajnálom hogy ilyen silány elképzeléseid vannak arról, hogy milyen teher lehet egy gyereken. Megfelelési kényszer, magának, szülőknek. Napi 8 órája van, sokszor még több is, a kötelező iskolai programok miatt. És hazaesik este 6ra, még nem tanult meg semmit. Tanul 9-ig, és megy aludni, kezdődik a következő nap. Nem hinném, hogy egy 9.-es gyereket ennyire le kéne terhelni, hogy konkrétan 0 szabadideje van hétköznap, és sokszor hétvégén is be van osztva iskolai programokra.
Nem nagyon függ a tehertől szerintem, vagy ha függ akkor pont fordítva. Akinek sok programja, dolga van, az valószínűleg intelligens, nem rossz társaságban van, tanul rendesen. Szerintem semmi oka hogy kipróbálja. Aki leszarja az iskolát, vagy ki van szorítva egy társaságból, elkallódik, annak sokkal nagyob esélye van hogy rászokjon.
Szerintem a húgod nem is fog cigit látni közelről kb 4 évig még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!