Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy abbahagyják a dohányzást?
Sokszor mondom nekik, hogy hagyják abba a dohányzást, de folyton kibeszélik magukat és nem érdekli őket, hogy tépem a számat. Pedig sajnos nem egy rokonunk hunyt el tüdődaganatban dohányzás következtében.
Nem előttem és testvéreim előtt cigiznek, tehát nem szívjuk be a füstöt, csak az Ők egészségeit akarom megóvni.
Én is próbáltam az apámat és a bátyámat leszoktatni, de semmit sem értem el. Ez nekik kell maguknak eldonteni.
Szerintem írd össze hogy mik a következményeit, kialakulhato betegségeket, halálozási arányokat, meg hogy ez havonta és évente mennyibe kerül. Ultesd le őket és kérd meg őket hogy ne szóljanak közbe csak halgasanak végig, hogy aggódsz értük és mond el amit össze gyűjtöttel,tedd hozzá, hogy legalább csak gondolkodjanak el ezen. Az sem hátrány ha nagyon drasztikus dolgokat kiemeled.
Sok sikert!
Szia.
A Domján Laszló féle agykontrollban a szubjektív kommunikáció ilyen helyzetekre (is) való.
Sziasztok!
Köszönöm mindnenkinek a gyors és hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!