Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy mondjak ellent az erős...

Hogy mondjak ellent az erős kísértésnek, hogy a legjobb barátnőmmel ne próbáljam ki a dohányzást? 27L

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a legjobb barátnőmet! Gyakorlatilag 5 éve az életem nagyon fontos része. Szinte minden hétvégén elmegyünk programokra, sétálunk közösen, mindent meg tudunk beszélni. Rengeteg alkalommal alszunk vendégségben a másiknál. Nagyon értelmes, 29 évesen 4 nyelven beszél, ebből 3-at emelt szinten. Nagyon szeret festeni is, volt már kiállítása is. A helyzet az hogy 1 évvel kipróbálta a cigit teljesen önszántából és egyből rá is szokott, nagyon megszerette a dolgot. Azt mondta azért próbálta ki, mert művész lélekként érdekelte a dolog, filmekben mindig imádta látni a cigizős jeleneket és a dohányzós festményeket is. Nála ez most egy elég fontos téma lett, Facebook-on is lett egy ilyen csomó fénykép róla, ahogy dohányzik. Naponta átlagosan 5-6 szálat szív el, de olykor megesik hogy egy egész dobozzal elszív. Mivel én régen nem szerettem a cigifüstöt, kértem őt hogy amikor együtt vagyunk, a közelemben ne dohányozzon. Ez így is volt, egészen 3 hónappal ezelőttig, amikor mondtam neki hogy nyugodtan cigizzen a közelemben is ha jólesik neki, nem zavar a dolog. Most már mindig dohányzik mellettem amikor kint beszélgetünk a kedvenc parkunkban sétálva, vagy bárhol amikor a szabadban vagyunk. Az a baj hogy nagyon kívánom a dolgot, a barátnőm hatása miatt! Korábban fájt hogy elkezdett dohányozni, mert tudom mennyire egészségtelen és hogy rászokik az ember, de amikor mellettem cigizik és érzem a füstöt, annyira kívánom a dolgot! Már sokszor megkínált engem, hogy "Fruzsi, szeretnél kérni cigarettát? Nagyon szívesen adok neked!" vagy hogy "Ha jólesik, gyújtsál rá te is!". Azért nem kezdek el cigizni, mert tudom hogy egyből rászoknék, annyira kívánom a dolgot. Mit kéne tennem? Megkérni a barátnőmet hogy többé ne cigizzen a közelemben amikor együtt vagyunk? Akkor lehet hogy nem kívánnám a dolgot? Mostanában csak erre tudok gondolni, olyan jól esne nekem vele együtt cigizni... Holnap megint találkozunk és személyesen és legszívesebben vele együtt cigiznék. Hogyan kezeljem ezt a vágyat a cigaretta iránt, hogyan tudnám legyőzni?
2019. okt. 12. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Jobb, ha nem kezded el, mert leszokni sokkal nehezebb, és tényleg nagyon ártalmas! Az a baj, hogy nem mindenkire egyformán hat, és mindenki abban bízik, hogy neki nem fog ártani. De évtizedek múlva visszafordíthatatlan és hatalmas károkat okoz. Kitennéd annak a gyermekeidet, hogy 10-20-30 évvel korábban veszítsenek el, mintha soha nem is dohányoztál volna? Ezen kívül néhány évtized alatt több millió forintot elfüstöl egy dohányzó ember. És mit kap cserébe, csak betegséget...
2019. okt. 12. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Inkább ne gyújts rá.
2019. okt. 12. 11:28
 3/11 A kérdező kommentje:

11:27

Ezzel próbálom magam motiválni, amit mondasz, hogy nagyon könnyen betegség lehet a vége. Az a baj, hogy régen én tényleg utáltam a cigaretta füstjét, de amióta a barátnőm elkezdett dohányozni, azóta kezdtem el fokozatosan megkedvelni. Mesélte mindig hogy milyen jó festményeket készít cigizés közben és tényleg egészen más lett a festményeinek a stílusa és technikája. A művészetének nagyon jót tett a dolog. Én nem festek, hanem rajzolok, de nekem is nagyon jó lenne egy új ötletforrás. És nála bevált a dolog, sokkal szebbek lettek a munkái. De ugyanakkor tudom, hogy ha hamarabb halok meg egy dohányzás okozta betegség miatt, akkor teljesen mindegy milyen ötleteim vannak... Korábban fájt és szomorú voltam hogy a barátnőm elkezdett dohányozni, aggódtam érte, de most meg már én is kívánom. Pedig egyébként nagyon egészségesen élek, bio ételeket fogyasztok sok zöldséggel és gyümölcsökkel, illetve karate edzésekre járok 3 éve. Félek, hogy ezt is mind-mind tönkretenné a cigi. Csak a baj az a vágy és hogy kívánom a dolgot.

2019. okt. 12. 11:53
 4/11 anonim ***** válasza:
12%
Ahányszor megkinál, te tarts neki kiselöadást a dohányzás káros hatásairol és a szájbüdösségröl! (DE MINDEN ALKALOMMAL!)
2019. okt. 12. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Hát itt vagy más megint. Múltkor már kipróbáltad vele.
2019. okt. 12. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
2019. okt. 12. 13:04
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Ez nálad valami fétis ilyen sztorikat kitalálni? A múltkor már kipróbáltad vele, most újra ki akarod? :))
2019. okt. 12. 17:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

27 évesen ez komoly?

Nem 17et akartál írni?

Ha annyira akarod akkor próbáld ki. De azért ennyi idősen ez nem téma.

2019. okt. 12. 21:10
 9/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem bántásból,de ez a valaki ugye csak képzeletbeli barátnőd nem igazi?
2019. okt. 14. 13:40
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy tizenéves vagy vagy retardált. Felnőtt nő ilyeneken nem problémázik.
2019. okt. 17. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!