Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy mondjak ellent az erős...

Hogy mondjak ellent az erős kísértésnek, hogy a legjobb barátnőmmel ne próbáljam ki a dohányzást? 27L

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a legjobb barátnőmet! Gyakorlatilag 5 éve az életem nagyon fontos része. Szinte minden hétvégén elmegyünk programokra, sétálunk közösen, mindent meg tudunk beszélni. Rengeteg alkalommal alszunk vendégségben a másiknál. Nagyon értelmes, 29 évesen 4 nyelven beszél, ebből 3-at emelt szinten. Nagyon szeret festeni is, volt már kiállítása is. A helyzet az hogy 1 évvel kipróbálta a cigit teljesen önszántából és egyből rá is szokott, nagyon megszerette a dolgot. Azt mondta azért próbálta ki, mert művész lélekként érdekelte a dolog, filmekben mindig imádta látni a cigizős jeleneket és a dohányzós festményeket is. Nála ez most egy elég fontos téma lett, Facebook-on is lett egy ilyen csomó fénykép róla, ahogy dohányzik. Naponta átlagosan 5-6 szálat szív el, de olykor megesik hogy egy egész dobozzal elszív. Mivel én régen nem szerettem a cigifüstöt, kértem őt hogy amikor együtt vagyunk, a közelemben ne dohányozzon. Ez így is volt, egészen 3 hónappal ezelőttig, amikor mondtam neki hogy nyugodtan cigizzen a közelemben is ha jólesik neki, nem zavar a dolog. Most már mindig dohányzik mellettem amikor kint beszélgetünk a kedvenc parkunkban sétálva, vagy bárhol amikor a szabadban vagyunk. Az a baj hogy nagyon kívánom a dolgot, a barátnőm hatása miatt! Korábban fájt hogy elkezdett dohányozni, mert tudom mennyire egészségtelen és hogy rászokik az ember, de amikor mellettem cigizik és érzem a füstöt, annyira kívánom a dolgot! Már sokszor megkínált engem, hogy "Fruzsi, szeretnél kérni cigarettát? Nagyon szívesen adok neked!" vagy hogy "Ha jólesik, gyújtsál rá te is!". Azért nem kezdek el cigizni, mert tudom hogy egyből rászoknék, annyira kívánom a dolgot. Mit kéne tennem? Megkérni a barátnőmet hogy többé ne cigizzen a közelemben amikor együtt vagyunk? Akkor lehet hogy nem kívánnám a dolgot? Mostanában csak erre tudok gondolni, olyan jól esne nekem vele együtt cigizni... Holnap megint találkozunk és személyesen és legszívesebben vele együtt cigiznék. Hogyan kezeljem ezt a vágyat a cigaretta iránt, hogyan tudnám legyőzni?
2019. okt. 12. 11:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
48%

Művész lélek?

Inkább hülye, csak megmagyarázza a saját butaságát és a gyenge akaratát.

Abban biztos vagyok hogy te is ráfogsz szokni.

Még most nem , de 10 év múlva fogsz ráébredni hogy mekkora birka tud lenni az ember.

Én is így voltam aztán vagy 20 évig szívtam , de már akkor úgy éreztem hogy megöl. CSak sikerült letennem.

2019. okt. 17. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!