Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Manapság ez a normális 0...

Manapság ez a normális 0 empátia és semmi emberszeretet?

Figyelt kérdés

Jöttem hazafele a melóból..és pont előttem kb 100méterre kicsúszott a kezéből a mankó és elesett egy öreg hajléktalan. (nem volt részeg)Kb. 10 ember elment mellette. Én felsegitettem leültettem a padra. Ezutan beszeltem edesanyammal elmeseltem neki ezt a sztorit és az volt az első kérdése hogy: “Minek nyúlsz hozzá?”

Csak szerintem gáz ez az egész?

20/F

2020. ápr. 2. 16:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos mindkettő hiányzik az emberekből, tisztelet a kivételnek. Régen minden más volt. Ma csak sorolhatnám a negatív tulajdonságokat, amivel az emberek bírnak. Légy büszke magadra, és maradj ilyen! Szerencsére én is ilyen gyereket neveltem fel, segít ahol és akin tud.
2020. ápr. 2. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy most a koronavírus miatt nem tapogatunk idegeneket és főleg nem egy csövest, aki még jobban kivan téve a fertőzés veszélynek az utcán / hajléktalan szállón. Nemes cselekedet segíteni amúgy és ha nem lett volna a koronavírus sajnos, akkor is csak te lettél volna az az egyetlenegy ember, aki segít rajta, mert más csak elmegy az ilyen mellett, sajnos ilyen világban élünk, de mint írtam most a vírus miatt elnézhető amúgy a dolog.
2020. ápr. 2. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
40%
Mesélj még Mátyás.
2020. ápr. 2. 16:57
 4/13 A kérdező kommentje:
Kedves 3.! Most nem érek rá mert álruhába járom Budát! Többieknek meg köszönöm a válaszát! Ment a zöld!
2020. ápr. 2. 17:04
 5/13 anonim ***** válasza:
10%

Sajnálatos dolog, de ez egy háborús helyzet most.

Ha védőfelszerelés nélkül mennék az utcán, akkor fájó szívvel de nem érnék hozzá, mert 70 és 75 éves szüleimre is kell gondolni akit ellátok.

2020. ápr. 2. 17:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Az a baj ha nem lenne vírus akkor is ugyanez lenne...
2020. ápr. 2. 17:07
 7/13 anonim ***** válasza:
70%
Mert még nem találkoztál elég átverős lehúzós tolvaj csövessel, akik összehúgyozzák a buszjáratokat mások szeme láttára. Azokkal a csövesekkel, akik már 20 éve vonatjegyért kunyorognak, mert pont elfogyott a pénzük és nem tudnak hazamenni. Egyes országokban bizalomrontásnak nevezik, amivel elfordítod az embereket az altruisztikus hozzáállásuktól. Ezek a csövesek önvédelmi reflexet alakítanak ki az egyénekben és ellenszenvet a társadalomban. Ne hidd azt, hogy az emberek alapból ilyenek. Te ezt persze az emberszeretet hiányának titulálod, mert neked ugye rá se kell nézni az emberre, és már jobban is ismered, mint a saját anyja.
2020. ápr. 2. 17:18
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

Nem. Békeidőben én segítettem már 2 újraélesztésnél, felsegítettem többször időseket. Rászorulóknak adok pénzt. Még ha piára is kell, legalább jól érzi magát a Koccintóstól és elviseli a létet.

Most viszont bekapcsolt a predátor üzemmód. Senki és semmi nem számít csak az idős szülők és ellátásuk, illetve testvérem és a két kisgyerek.

Ezért most ölni tudnék ha kéne. Viszont mérlegelem a helyzetet így nem fogok érintkezni potenciális fertőzöttel, azon az áron hogy aztán hazavigyem a kórságot és megöljem vele a szülőket.

Ez ilyen sajnos. Katasztrófahelyzet és önző mód.

2020. ápr. 2. 17:23
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Tavaly a kórházban voltam kivizsgáláson. Épp a kijelölt helyen telefonáltam mások dohányoztak, mikor egy 60 év körüli bácsit figyeltem ahogy többekhez odament és mindenki elküldte. Odaért hozzám és elmondta, hogy betegszállítóval hozták be nincs nála pénz, elfelejtett hozni és cukorbeteg. Nem e tudnék adni egy kis aprót, hogy legalább egy cukros kávét vagy egy szendvicset tudjon venni a büfében. A mellettem álló fiatal pár aki előttem küldte el a bácsit csak fintorogva nézett. Engem nagyon megdöbbentett ez a viselkedés. Apukám is cukorbeteg. Vissza mentem vele a büfébe és vettem neki szendvicset innivalót és még a kezébe nyomtam egy csokit is. Nem. Nem volt csöves, nem volt alkesz. Csak egy átlagos ember aki beteg és segítségre szorul.

Szomorú, de mindenhol ezt tapasztalom. 0 empátia, emberség.

2020. ápr. 2. 17:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Lesz abból még több is. Egyébként simán elkaphattál tőle bármit
2020. ápr. 2. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!