Dohányzás etikett?
Ha férfi vagy, akkor zárt helyen hölgyektől mindig meg kell kérdezni, hogy zavarja-e, ha rágyújtasz. Ha nő vagy, vagy férfiként kizárólag férfi társasággal vagy, akkor nem kell kérdezni.
Ha férfi vagy és férfi kér öngyújtót tőled, akkor átadod neki. Ha nő, akkor te gyújtod meg. Ha nő vagy, akkor minden esetben átadod.
Hüvelykujjal és mutatóujjal csak prolik szivnak cigit.
A csikket az utolsó slukk után pár másodpercen belül eldobjuk és eltapossuk, nem tartogatjuk a kezünkben, akkor sem, ha fél perc múlva lesz egy hamutartó.
Ha valakinek cigit adsz, sosem te fogod meg a cigi végét, hanem hagyod, hogy ők vegyék ki a dobozból/tokból.
"Ha nő vagy, vagy férfiként kizárólag férfi társasággal vagy, akkor nem kell kérdezni."
:-OOOO Ha tapló akarsz lenni, akkor nem kell megkérdezni...
"eldobjuk és eltapossuk"
Igen, ezt kihagytam, pedig nagyon sokan eldobják anélkül, hogy eltaposnák, aztán még órákig büdösít, mások meg szívják, ahogy elmennek mellette... Mondjuk még jobb lenne, ha kézben történne az elnyomás, és nem csak úgy el lenne hajítva a csikk akárhova.
"A csikket az utolsó slukk után pár másodpercen belül eldobjuk és eltapossuk, nem tartogatjuk a kezünkben, akkor sem, ha fél perc múlva lesz egy hamutartó."
Szóval szemetelni kell csak azért mert ez az etikett?
Utolsó: Én nagyon remélem, hogy arra gondolt, hogy nem a még égő cigivel sétál tovább a kukáig, hanem, eldobja eltaposa, majd úgy viszi a kukáig.
Ezt énis így szoktam, de a férjem az égő cigivel sétál tovább és a kukánál nyomja el. Tök idegesítő, hogy feleslegesen füstöl tovább a kezében a cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!