Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Gondolkozok e-cigi vásárlásán...

Gondolkozok e-cigi vásárlásán és nem tudom, hogy jobban árt mint a rendes cigi? (nem cigiztem sosem)

Figyelt kérdés

Mert olvastam, hogy valaki vett e-cigi-t és vizes lett a tüdője, valakinek felrobbant a szájában stb, ezeknek mennyi valóságalapja van?

(+ 16 éves vagyok, várjak 18 éves koromig vagy nem árt annyit ha most használom mint 2 év múlva?)

#gondolkodás #e-cigaretta #Gondolkouok e-cigi #Gondolkozok e-cigi vásárláson #Mem tudom #Jobban árt #Rendes cigi
2019. aug. 30. 19:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
Biztos nagyon jó, hogy gőz kerül mindig a tüdődbe.
2019. aug. 31. 12:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Előző, nem vízgőzről van szó, víztartalma 0
2019. aug. 31. 12:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Vegyél, ha le akarsz szokni, én és a párom is leszoktunk vele. 3 éve ecigizek, még élek, nem vizes a tüdőm, nem robbantam fel, stb. Sokkal egészségesebb, mint az analóg cigi, hiába lobbizik a dohányipar. Angliában például gyógyszertàrban is tartanak podokat, nem véletlen. Nyilván nem egészséges, de egèszsègeSEBB.

Csak úgy hobbinak ne vegyél, én már cigiztem mikor ajándékba kaptam egy készüléket 16 évesen(Nem, nem vagyok rá büszke.)

2019. aug. 31. 15:27
 14/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
A dohányipar nagyon be akarja bizonyítani, hogy káros az ecigi, csak még kb. 10 év alatt sem sikerült. Anno nálunk is lehetett kapni gyógyászati boltokban ecigit, mint leszokást segítő eszközt.
2019. aug. 31. 15:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem egészséges egyik sem.

Az viszont kutatások alapján is úgy látszik,hogy az e-cigi sokkal kevésbé károsítja az egészséget olyan szinten mint az analóg.

Nem vizsgálják olyan régóta az e-ciginek az egészségre gyakorolt hatásait. A hosszútávú hatásokat nyilván esélytelen megmondani mert még "fiatal" cucc.

Inkább várjál még a használatával. Fejlődő szervezetre máshogy hat a nikotin meg a (többi alapanyag[valszinuleg] mint egy kifejlődöttre. A nikotin biztosan,fejlődő szervezetre gyakorolt hatásokról vizsgálat csak a cigire van.

2019. aug. 31. 20:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most még biztos, hogy nem fogok e-cigi-t venni, ha veszek is, majd csaj bőven azután, hogy elmúltam 18 :)
2019. szept. 1. 00:18
 17/17 anonim ***** válasza:
A fejlettebb országokban rengetegen e-cigiznek és egyre többen lesznek, mivel sok helyen 10 euro felett van 1 doboz cigi ára. Pár év múlva kiderül, van-e valamilyen komoly egészségügyi hatása, eddig nem tudnak semmiről. Persze van 1-2 eset, ami összefüggésbe hozható vele állítólag, de az sok mindentől lehet. Lehet szimpla allergia is valami összetevőre, amitől gyulladás lesz pl a tüdőben. Viszont ezek száma elhanyagolható. Akkor mogyorót se együnk , mert évente több 100an halnak meg allergiától?
2019. szept. 1. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!