Gondolkozok e-cigi vásárlásán és nem tudom, hogy jobban árt mint a rendes cigi? (nem cigiztem sosem)
Mert olvastam, hogy valaki vett e-cigi-t és vizes lett a tüdője, valakinek felrobbant a szájában stb, ezeknek mennyi valóságalapja van?
(+ 16 éves vagyok, várjak 18 éves koromig vagy nem árt annyit ha most használom mint 2 év múlva?)
Vegyél, ha le akarsz szokni, én és a párom is leszoktunk vele. 3 éve ecigizek, még élek, nem vizes a tüdőm, nem robbantam fel, stb. Sokkal egészségesebb, mint az analóg cigi, hiába lobbizik a dohányipar. Angliában például gyógyszertàrban is tartanak podokat, nem véletlen. Nyilván nem egészséges, de egèszsègeSEBB.
Csak úgy hobbinak ne vegyél, én már cigiztem mikor ajándékba kaptam egy készüléket 16 évesen(Nem, nem vagyok rá büszke.)
Nem egészséges egyik sem.
Az viszont kutatások alapján is úgy látszik,hogy az e-cigi sokkal kevésbé károsítja az egészséget olyan szinten mint az analóg.
Nem vizsgálják olyan régóta az e-ciginek az egészségre gyakorolt hatásait. A hosszútávú hatásokat nyilván esélytelen megmondani mert még "fiatal" cucc.
Inkább várjál még a használatával. Fejlődő szervezetre máshogy hat a nikotin meg a (többi alapanyag[valszinuleg] mint egy kifejlődöttre. A nikotin biztosan,fejlődő szervezetre gyakorolt hatásokról vizsgálat csak a cigire van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!