Polifázisos alvás edzéssel hogyan?
Szerintem ez nem megoldható :/ Polifázisos alvásnál nagyon fontos a rendszeresség, ugyanakkor kell menned mindig aludni, max. 15-20 perc eltolódás lehet 1-1 nap között, különben az egész nem ér semmit csak állandóan fáradt leszel. Amit írtál, hogy nincs fix. munkaidőd, szerintem ez nem működne. Ha hatékonyan szeretnél aludni, akkor itt van pár tipp:
1. elalvás előtt 1 órával ne nézz semmilyen képernyőt.
2. legyen esti rutinod amit minden alvás elvégzel és mindig ugyanazt csinálod ugyanabban a sorrendben. Pár nap múlva reflexből álmos leszel ha elkezded.
3. Az ember nagyjából másfél órás szakaszokban alszik. Határozd meg az időpontot, amikor fel akarsz kelni. Számolj vissza másfél órákat- ezek azok az időpontok, amikor el kell aludnod. Pl. ha reggel 6kor kelsz, akkor 4:30, 3:00, 1:30, 0:00 vagy 10:30kor kell elaludnod. Kb. 15-20 perc mire elalszik az ember, szóval annyit még vonj le belőlük. Én fél 12 után kicsivel megyek ágyba, reggel 6kor kelek, soha nem vagyok álmos vagy fáradt pedig "csak" 6 órát alszok. Régebben ugyanígy 6kor keltem, de éjfél után pár perccel mentem aludni, ergo egy fázis közepén ébredtem fel reggel, amitől úgy éreztem magam mint a mosott szar, szóval ez nagyon sokat számít.
Köszönöm a részletes választ!
Most kipróbálok egy bifázisos módszert, este alszok 4,5 órát, napközben pedig 1,5 órát, talán ez többet enged a rendszerességből, amit a munkahelyemen lehetetlen betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!