Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Baj ha sokat alszom?

Baj ha sokat alszom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy most olyan melóm van ahol délutánra kell mennem dolgozni 2 től 10 ig. De már éjfélkor lefekszem és délig alszom. Egyszerűen NEM tudok megelégedni az alvással. Mindig ébreszt az óra 10 kor de kinyomom, és csak a déli ébresztőre kelek fel azt is csak mert muszáj . Ez 2 hete tart már 18 F

#alvás #12 óra alvás
2017. febr. 7. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Az ébredés, mindenkinek nehéz. De rá kell szánd magad, hogy időben felkelj és az is nagyon fontos, hogy időben lefeküdj.

A legideálisabb az lenne, ha este tízkor már ágyban lennél és tizenegyig, el is aludnál, reggel meg hétkor felkelnél.

Lényegében aludhatsz sokat, ha nem a megfelelő időben teszed, szinte semmit nem ér. Megvan, hogy a szervezet melyik órában regenerálódik és egyes szervek mikor aktiválódnak, mint például a májműködés. Ezek csak a megfelelő időben tudnak működni és csakis ha alszol ezalatt.

Ez egy ördögi kör, minél többet alszol annál többre vágysz.

Tehát szánd el magad és kelj fel időben, ha nem későbbiekben ez az egészségedre is kihathat.

2017. febr. 7. 13:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor hát ez a későbbiekben visszaüthet? Milyen formában?
2017. febr. 7. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Például letargia.
2017. febr. 8. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen vissza üthet.Akár mibenis!Pl nekem soha nem volt baj az alvással,kb egy időben feküdtem és keltem.De mióta több müszakban dolgozom,legtöbbször egy mosott kaki vagyok.Hiába van meg a terv,hogy meló aztán így és így majd alvás,van amikor nem jön àlom a szememre.Van,hohy tusolni semvtudok meló után mert majdnem bealszok állva,azt 4 óra mulva meg bámulom a plafont.

Ha mégis alszok jót és normálisat és mondjuk az ébresző úgy szól,hogy megvolt az elméleti alvásidő,akkor sem érzem magam kipihentnek és alszom vagy próbàlok aludni plussz 1-2órát.

Ez egy ördögi kör.

Próbálj olyan melót találni ahol dolgozol pl 7-15ig.

Tudom nem egyszerű,de nincs màs,ez a rotthadó világ elviszi az embert... :((

2017. febr. 10. 22:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat rendbe teszem az alvásom. Munkahelyet meg nem tudok választani ez van de sebaj így is rendbe lesz
2017. febr. 11. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!