A vegán vagy a paleo életmód "jobb"?
Én vegá árti vagyok, és szerintem a paleó az egészségtelen.
Mit is szoktak mondani? Egyél sok zöldséget-gyűmölcsöt! - Egy főleg növényi alapú, jól átgondolt diéta egyszerre lehet kalóriaszegény és laktató, egészséges és tápláló, ráadásul erőszak-mentes és könnyebben ellenőrizhető (pl higiéniás kérdések, eredet)
Mindenkinek kicsit más a teste, anyagcseréje, ami az egyiknek bevált az a másiknak lehet fáradékonysághoz, hízáshoz vezet. Mindenkinek meg kell tapasztalnia, mi válik be neki.
Elvi alapon nézve nyilván indokolt a vegán diéta, mivel nagyon jó a környezetnek, az állatoknak. Sokaknak nagyon pozitív tapasztalataik is vannak, de utána kell nézni, rá kell jönni mi jó neked, nem Oreót meg Manner nápolyit (mert ezek a termékek is vegánok) zabálni egész nap azzal a tudattal, hogy te mennyire egészséges vagy.
A paleo lazább szerintem, viszont több energiát igényel.
Szerintem a lényeg mindkét étrendnél (az állatvédelmet, állati eredetű dolgokat kivéve) az, hogy igazi, természetes, tápanyagdús ételeket fogyasszunk, aminek minden összetevőjét ismerjük, mi készítjük el, stb.
Nézz utána alaposan, de ami a legfontosabb, hallgass a testedre, ne erőltess rá valamit, amiről más azt mondja, jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!