Mit tegyek, hogy lapos hasam legyen?
14 éves vagyok, és elég nagy darab. (Nem vagyok drasztikusan kövér, csak van egy kis súlyfeleslegem.)
Szeptemberbe megyek gimnáziumba, amit lapos hassal szeretnék kezdeni. Mivel 8. vagyok, ezért nincs időm mozogni, futni+ a térdemmel is gondok vannak, ezért teiből is fel vagyok mentve. :/ Valakinek valami jó kis ötlet? Kérlek olyat mondjatok, ami nektek is bevált! (nincs konditerem a közelben, faluban élek)
Teljesen lapos hasad nem lesz, ha nem sportolsz, de le tud menni egy picit. Én is sport nélkül fogytam le 10 kilót, csak azzal, hogy figyeltem, hogy ne egyek túl sok szénhidrátot. Ha leírod, hogy milyen magas és hány kg vagy, akkor meg tudom mondani, hogy körülbelül mennyire van szükséged, de olvass utána. És tapasztald ki, hogy mi a jó neked, úgy a legjobb. A lényeg, hogy ne egyél fehér lisztből készült pékárukat, cukros ételeket (keksz, tejcsokoládé, sütemények, de ezeket mind meg lehet úgy is csinálni, hogy ne legyen bennük olyan sok a szénhidrát, illetve a gyümölcsjoghurtok is tele vannak cukorral, tehát azokat mindenképp kerüld), és az egyetlen folyadék, amit igyál az a víz, illetve teát is lehet fogyasztani, de csakis cukor nélkül, és a méz sem túl jó, szóval nagyon ajánlom a nyírfacukrot (xilitet), mert nem alig emeli meg a vércukorszintet. Igaz, hogy egy picit drága, viszont egy kg elég körülbelül egy hónapra, szóval szerintem megéri.
Gabonák közül ajánlom a zabpelyhet és a lenmagot, ez a kettő nagyon sok jótékony és fontos anyagot tartalmaz. Ami nagyon fontos, hogy egyél sok zöldséget, inkább nyersen, de párolva is nagyon finom például a cukkini, a zöldbab, a brokkoli, karfiol és a cukkini.
Napi egy-két közepes méretű gyümölcs belefér.
Tejtermékekből inkább a zsírszegény változatot válaszd. A zsírszegény túró például nagyon finom, egy teáskanál xilittel összekeverve, és teli van fontos fehérjével. És a szükséges zsírt (nagyon jó, mert nem viszi fel sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet, viszont több, mint kétszer annyira kalória van benne, mint azonos mennyiségű szénhidrátban vagy fehérjében, így hát jobb ha nem viszed túlzásba ezt sem) olajos magvakból (dió, tökmag, napraforgómag) vidd be.
Nem írom, hogy egyél húst, mert én vegetáriánus vagyok, de gondolom, hogy te nem, szóval a húsról csak annyit írok, hogy fehérjedús, és nincs benne szénhidrát, sem olyan sok zsír, attól függ, hogy milyen fajta.
Remélem, hogy tudtam egy picit segíteni. Azt még elmondanám, hogy ezzel nem lesz olyan gyors a fogyás, lehet nem is fogsz fogyni, egyszerűen átalakul a tested. A cukor minimalizálása már nagyon sokat tud segíteni, de 10 hónap alatt, heti 3-4 alkalommal 1-2 órás tempós séta mellett, és ha ezeket betartod 5-6 kg simán lemehet rólad, és az már sokat számít.
Ha szeretnél még tanácsot kérni, akkor nyugodtan írj nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!