Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A kókusztej/zabtej/mandulatej/...

A kókusztej/zabtej/mandulatej/szójatej/stb egészségesebbek, mint az egyszerű sima tej?

Figyelt kérdés
Szeretnék egészségesebben étkezni és nem terhelni magam felesleges kalóriákkal. Erre megfelelne az egyik a felsoroltak közül?

2015. aug. 12. 08:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Ezek főképp azoknak jók, akik laktózérzékenyek (mint én). Nem is érdemes összehasonlítani a tehéntejjel, mert más az ízük és más a felhasználhatóságuk is. Ezek főleg vízszerű, ízetlen löttyök, amik nem túl egészségesek, ha megnézed a bolti kínálat összetevőit. Persze, a tej sem egészséges.

Házilag is készíthetsz kókusztejet egyébként, abban nincs semmi hozzáadott vacak és finomabb is a boltinál, csupán egy kókuszdió kell hozzá és víz. A kókuszreszelék nem jó, mert iparilag fehérítik, ezért nem lehet felfőzni.

2015. aug. 12. 10:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Már kipróbáltam őket és nem mindegyik olyan rossz azért. Valahogy magát a tejet próbálom kiküszöbölni, de ha azt mondod, hogy ezek sem sokkal egészségesebbek, akkor felhagyok az egésszel.
2015. aug. 12. 13:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Csak miattam ne hagyj fel vele, de az én személyes véleményem az,hogy ezek semmivel sem jobbak a tejnél. Nagyon sokban guargumi és karragén van, legalábis én már végigpróbáltam kb az összeset, kivéve a szójatejet, mert attól eleve irtózom :)

Esetleg felhagyhatsz úgy is a tejjel, hogy nem helyettesíted semmivel, egyszerűen csak kiiktatod. Könnyebb, mint gondolnád :)

2015. aug. 12. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A tej fogyasztását tényleg jobb minimálisra csökkenteni, egyrészt ezért:

[link]

Másrészt sok tanulmányt olvasni, hogy nem egészséges a tej fogyasztása, a legismertebb talán a tény, hogy a legtöbb ember nem tudja megemészteni megfelelően a benne levő kazeint és laktózt. A tej túlzott fogyasztása a tejcukor miatt, hasonló hatást válthat ki mint a cukrozott üdítők fogyasztása, cukorbetegséget. Arról is olvasni több helyen, hogy az allergiára való hajlam is a tejtermék fogyasztással összefügg, többen beszámoltak, akik felhagytak tejtermék fogyasztással hogy allergiás tüneteik is mérséklődtek vagy megszűntek.

2015. aug. 13. 20:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nyers tejet fogyasztasz, abban meg benne van minden enzim, ami a tej osszetevoinek lebontasahoz kell.

Ha boltban veszel zacskos/dobozos tejet, az mar nem jo, ugyhgoy ahelyett tenyleg igyal inkabb mandula tejet.

Szojat ne eroltesd, nagyon magas a xenoesztrogen tartalma.

Ha falun elsz es van hozzaferesed nyers tejhez, azt ihatod nyugodtan, persze mertekkel.

En kulfoldon elek, itt lehet kapni, igaz csillagaszati aron nyers tejet es ha azt iszom semmi bajom tole, sot, de ha Mo-ra latogatok es pasztorozott feher izet iszok, azt nem szereti a szervezetem.

2015. aug. 14. 01:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
2015. aug. 14. 09:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem igaz,hogy a nyers tejben lennének bontó enzimek. Nem véletlenül okozza génmódosulás (a laktázenzim megjelenése a szervezetben) azt,hogy bontani tudjuk. Ráadásul nem csak a laktóz, hanem a kazein is ugyanez a téma.
2015. aug. 14. 10:01
 8/11 anonim ***** válasza:

"Nem igaz,hogy a nyers tejben lennének bontó enzimek." Tevedsz, de ne nekem higyj, hanem azoknak akik ertenek is hozza:

[link]

Remelem megy az angol vagy van vmi jo fordito progid.

2015. aug. 14. 18:43
 9/11 anonim ***** válasza:

kókusztejet lehet csinálni reszelékből, nem kell felfőzni, csak áztatni, fél-1 napig, aztán összeturmixolni és leszűrni.

az egészségesebb nem egyenlő azzal, hogy kevesebb kalória.

a tehéntejet sokan nem tudják megemészteni. nemcsak a laktóz lehet a baj, hanem a tejfehérje.

a bolti növényi tej elég mű, ráadásul drága, csinálj otthon, kisérletezz. sütibe pld teljesen ki lehet hagyni a receptből, pudingot is lehet csinálni vízből és kukoricalisztből.

2015. aug. 16. 15:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Áztatni sem érdemes, mert kioldódik belőle a káros anyag. Első voltam.
2015. aug. 17. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!