Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A sárgabarack magja tényleg...

A sárgabarack magja tényleg egészséges?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy cián van benne, ami a testünkben levő anyagokkal egyesülve jótékony hatású. Hallottam egy kis benszülött faluról is, ahol szokássá vált a sárgabarack magját kisajtolni és azt használják olajként a nők, állítólag nagyon jól néznek ki 60-70 éves korukban is. Na de a lényeg, hogy ők mindennap esznek ilyen magokat és roppant egészségesek is.

2014. júl. 17. 10:33
 1/7 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy B17 vitaminok vannak benne, ezért a legtöbb rákos megbetegedést meggátolja.
2014. júl. 17. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Feltöröd, a magját szárítod a napon. Amíg beleharapsz, és olyan, mint egy vizes szivacsos dió, addig nem jó. Amikor jó ropogos, már kiszáradt belőle a cián. Nagyi trükkjével mindig esszük, és élünk :D
2014. júl. 17. 10:39
 3/7 A kérdező kommentje:
És miután kiszárítottam, meddig áll el?
2014. júl. 17. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, egyből meg szoktuk enni. :)
2014. júl. 17. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Ismételném az előzőeket. Hunzák!
2014. júl. 17. 22:38
 6/7 TappancsMancs ***** válasza:

"cián van benne, ami a testünkben levő anyagokkal egyesülve jótékony hatású"

A cián rendkívül mérgező! Vagyis méregnek minősül! Mindegy mit olvastál és talán csak hozzászoktak gyenge adagokban, de én nem próbálkoznék ezzel. Amúgy a testünkben nem jótékony a cián mert ugye méreg. Kérdés hogy a cikk, már ha írta egyáltalán, milyen sárgabarackról írt. A gyümölcsöknél sok változat van (almából ha jól emlékszem valami 180 féle létezik. Szóval kérdéses milyen fajta az a sárgabarack és akkor mennyi cián lehet benne. Amúgy a másik hogy kipárolog a magból. Ha feltöröd előtte akkor gyorsabban. Ezt abból tudod hogy már nem keserű az íze, ha keserű köpd ki és annyi. Gondolom a kisajtolt olajból is ki kell illanjon a cianid és nem zárják légmentesen le nehogy kimenjen.

Az hogy sárgabarack magból sajtolt olajat fogyasztanak még nem a cianid fogyasztással azonos. Ha ilyet írt volna a cikk azt jelezni kéne talán a hatóságoknak is.

2014. júl. 23. 21:42
 7/7 TappancsMancs ***** válasza:
Tárolása nyilván azonos a hasonló magokéval, száraz hűvös helyen elég sokáig bírják az ilyenek.
2014. júl. 23. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!