Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A szója mennyire egészséges?

A szója mennyire egészséges?

Figyelt kérdés
Mert én, amit olvastam az inkább káros ...

2014. júl. 15. 16:26
 1/5 emma69 válasza:
Amit tudok a szójáról hogy a vegetariánus étren fontos eleme, szóval fehérjében gazdag, viszont fontos hogy hormonzavarhoz is vezethet a túlzott fogyasztása, férfiaknak nem túlzottan ajánlott, nőknél viszont kissebb mennyiségben hasznos lehet főleg ha beállt a klimax, illetve akár kesleltetheti is azt
2014. júl. 19. 17:37
 2/5 anonim válasza:

hát, nem a szójától nőt meg az ember agytérfogata, az már biztos.

Vegákat nem tejesen értem. A vega szülőket pedig, akik vega koszton tartják gyermeküket, fel is jelenteném a gyámügyön.

2014. júl. 20. 00:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyira egészséges mint a hormonokban és antibiotikumokban gazdag hús. Erről soha nem szoktak olvasni csak a szójáról :D
2014. júl. 23. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem szimpatizálok a szójával. Az is igaz, hogy az egyetemen nagyon megmaradt bennem egy takarmányozástani előadás, amiben a szójáról volt szó, meg a vele végzett tak-tani kísérletekről. Hasnyálmirigy-megnagyobbodást okozott a kísérleti állatokon. Ami nyilván lehet egy tudatosan túladagolt szója-mennyiség hatása is, és lehet hogy sok egyéb más növény is okoz hasonló, vagy más betegséget.

Meg, ami aggasztóbb, hogy gyakorlatilag ma már nem lehet hozzájutni GMO-mentes szójához.

Én eszem húst, tojást, tejterméket, szóval ha tehetem, kerülöm a szóját. Egy full vega táplálkozású ember aminosav-szükségletének viszont hasznos lehet.

2014. júl. 30. 01:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért gondoljátok, hogy egy szójával (is) etetett állat húsa egészségesebb, mint maga a szója? Amit egyébként ma már szinte mindenbe tesznek, a csokoládétól és kekszektől kezdve a felvágottakig. Szóval teljesen kikerülni szinte lehetetlen. A vegetáriánus vagy vegán életmódban a szója abszolút nélkülözhető. Egyáltalán nem létszükséglet, hiába olvasta ezt akárki akárhol, nem igaz. Nem a szójabab az egyedüli magas fehérjetartalmú növény. Én pl. tofut talán évente egyszer eszem, de egyébként egyáltalán nem hiányzik. De én nem ítélném el egyértelműen, ez azért nem csak fekete vagy fehér. Ha ritkán fogyasztja valaki és figyel rá, hogy bio (tehát nem génmanipulált) legyen, akkor nem kell félni.
2014. aug. 24. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!