Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A cukorpótlónak vannak negatív...

A cukorpótlónak vannak negatív hatásai?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha sokat használok belőle akkor rosszul is lehetek akár? Hízni gondolom természetesen nem lehet tőle, mivel cukor helyettesítő és más összetevői vannak mint a cukornak. Van esetleg belőle ajánlott napi mennyiség?

2013. ápr. 3. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az a baj a gyümölcscukorral, hogy irreálisan nagy mennyiség jut az édesítővel a testedbe, gyümölcsből ennyit nem tudnál bevinni. A fruktózt a máj bontja és ha túltelítődik, akkor elkezd triglicerideket gyártani belőle, zsírosodik a véred. Ezért nem jók a fruktózos édesítők sem.
2013. ápr. 7. 22:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy könnyen többeteszel azt értem. Lehet hülye kérdés, de az miért baj, ha zsíros a vérem?
2013. ápr. 7. 23:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Még az lenne a kérdésem, hogy ha ezt is túlzásba viszi valaki, akkor lehet tőle hízni? Bocs, ha ostoba kérdés, de gondolom ebből sem jó a nagy mennyiség. Egyébként átgondoltam és lecsökkentettem napi 6-7 bogyóra az adagot.
2013. ápr. 8. 18:08
 14/17 lencsefőzelék ***** válasza:
A nátrium-ciklamát is rákkeltő, nem véletlenül tiltották be az USA-ban. A mesterséges édesítőszerek mind mérgezőek, használj természetest! Pl. steviát (por, szirup), xilitet, agavé-szirupot, esetleg mézet...
2013. ápr. 8. 22:47
 15/17 anonim válasza:
Ne használj cukorpótlòt! Sem citrompótlót! Kikészíti a szervezetedet! Tovább inkább nem is mondom hogy mi történt az egyik ismerõsömmel...:( Gyerek kora ota ilyen édesítöszerek pótlását biztosító(nak mondott) szereket evett.Most 26 éves mint én és már 20 éves korában látszott hogy veszélyesen kikészíti a májátvés a szervezetét! De ö ragaszkodott ezekhez! Válltig állitotta hogy jótékony hatást gyakorol rá! H könnyebben alszik stb..hát épp ez az,a cukor segíti az emberi szervezetet energiához...ezért aludt kõnnyebben,hiszen energiája sem volt...aztán egy ideje a kõzérzete rosszabbodottvés mindig gyenge volt...fájt a feje és azt mondta hogy ez azért van mert nem hagytuk neki hogy tovább használjon olyan sokszor mint ahogy szeretett volna pótlókat...erre egyik nap rosszul lety,leesett a vércukor szintje...kórhàzba vittük..ott feküdt hetekig..kishijàn meghalt az a férfi! ....ez csak egy példa hogy mi történhet...debte tudod hogy mit csinálllsz! Remélem neked nem lesz semmi bajod! :-)
2013. ápr. 11. 11:04
 16/17 anonim válasza:
A Polisett-ről mi a véleményetek? Én egy ideje használom, de ezek szerint lehet az is veszélyes.
2013. máj. 8. 18:39
 17/17 lencsefőzelék ***** válasza:

Polisett? Erről még nem hallottam, de most rákerestem. Ugyanaz a véleményem róla, mint az összes mesterséges édesítőszerről: mérgező. Itt már egyszer kifejtettem bővebben:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__4272425..

2013. máj. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!