A cukorpótlónak vannak negatív hatásai?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha sokat használok belőle akkor rosszul is lehetek akár? Hízni gondolom természetesen nem lehet tőle, mivel cukor helyettesítő és más összetevői vannak mint a cukornak. Van esetleg belőle ajánlott napi mennyiség?2013. ápr. 3. 09:01
1/17 anonim válasza:
Igen, becsapja a szervezetet. A szervezet 'azt hiszi' hogy cukrot kap, es beindulnak az enzimek, elkezdenek cukrot 'bontani' amikozben nem is cukor..
2/17 anonim válasza:
Az édesítőszerek káros hatása évek óta ismert. Amelyik aspartam tartalmú, az rákkeltő. Amelyik fruktóz alapú (a legtöbb), azzal az a baj, hogy olyan messziségű gyümölcscukor jut be a testedbe, amit növényekkel nem tudnál bevinni. A fruktóz nem emeli az inzulinszintet, a máj bontja, és ha túl sok van belőle, triglicerideket fog belőle csinálni és ettől zsírosodik a véred. A xilitolról, steviáról és az eritrinről eddig nem derült ki, hogy káros lenne, de mind baromi drága, a stevia a legolcsóbb, de annak meg rossz az íze.
3/17 A kérdező kommentje:
Ez azért nem semmi, amit írtatok. Én naponta 15-öt biztos beviszek. 8-10 a reggeli hosszúkávémba, valamint még 4-5 délután. Ez szerintetek sok vagy még belefér egy napi adagba?
2013. ápr. 3. 13:31
4/17 anonim válasza:
Nincs olyan hogy A cukorpótló. Attól függ melyik.
5/17 anonim válasza:
mit hasznalsz? mi a neve?
Ha aspartam vagy szucraloz van benne, akkor azonnal hagyd abba, mert mereg mind a ketto! :(
6/17 anonim válasza:
aceszulfám-k-t se használj.
ciklamát és szaharin jó lehet, ennél még jobb a stevia vagy az eritrit
7/17 A kérdező kommentje:
Szacharin és ciklamát alapú, amit használok. Ezerédes a márkája. Szerintem azzal nem lesz baj. Köszönöm a hozzászólásokat!
2013. ápr. 7. 16:25
8/17 anonim válasza:
Ugyanúgy fruktóz van a szacharózban is, szóval ugyanúgy nem jó.
9/17 anonim válasza:
Fruktóz azaz gyümölcscukor? Azzal mi bajod van?
10/17 anonim válasza:
a gyümölcscukor káros. Ebben az ezerédesben elég fura adalékanyagok vannak pl fruktóz minek van benne?? mondjuk nemtom mennyi kell belőle, de 1 gramm fruktóztól naponta még nem lesz bajod, annyira talán nem káros.
akkor is inkább eritrit keverve steviával v vmi ilyesmi jobb lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!