Mit csináljak, hogy végre elfogadja a családom az új táplálkozási szokásaimat?
Sajnos 3 hónappal ezelőtt kiderült,hogy Candidám van.Orvosi javaslatra elkezdtem csinálni a Candida diétát,ami ugye azt jelenti,hogy rengeteg élelmiszer tiltólistára került.Az első 2 hét maga volt a pokol,de mostanra már hozzászoktam az új étrendemhez.Odafigyelek,hogy kellő mennyiségű vitamint és tápanyagot bevigyek a szervezetembe és a sok káros dolog elhagyása miatt nagyon jól érzem magam a bőrömben.Ehhez hozzátartozik az is,hogy szépen elkezdtem leadni a felesleges kilókat is(volt belőle bőven).Tehát összességében nagyon örülök,hogy belevágtam a dologba és nagyon jól érzem magam.
Az egyetlen probléma,hogy a családom rossz szemmel nézi ezt a dolgot.Ők abban a hitben élnek,hogy ha nem eszel szalonnát,meg kolbászt akkor nem lehetsz egészséges.Naponta veszekednek velem,mert szerintük nem eszem normálisan és folyton azzal jönnek,hogy rosszul nézek ki,nem kellett volna lefogynom stb.
Hiába próbálom nekik elmagyarázni a dolgot meg sem hallják,csak szajkózzák a saját begyepesedett eszméiket.
Tegnap volt az utolsó csepp a pohárban,amikor anyukám testvére szó szerint kijelentette,hogy az az ember szép,aki jó kövér!!!Nem értik meg,hogy valójában nem is a fogyás miatt kezdtem el diétázni,hanem egészségügyi okokból és az,hogy közben le is fogytam csak egy + pozitívum.Borzasztóan idegesítenek a folyamatos kommentárok.Mit csináljak,hogy ne piszkáljanak többet??
22/L
Ütögesd a füleidet, és mondd, hogy "pápápápápá...".
Vagy válaszolj valahogy így:
"Én mindent csak egyszer szokok elmagyarázni."
És rádiózni szokol?
csatlakozz egy klassz társasághoz :D
hozzánk.
minket érdekel a problémád, megértünk, meghallgatunk, segítünk, és nem mellesleg sok szalonnát is eszünk, még sincs candidánk (már).
beszélgess velünk a "Blogom"-ra kattintva.
Hm..ismerős. Bár picit máshogyan. Részben nálunk is ez a "sikk", de nagyobbrészt más. Pl. a családból egyenesen ki van nézve az, aki nem iszik alkoholt (jó házi pálinkát) és nem bulizós fajta. Párom lassan 3 éve a család "tagja" de minden karácsonykor egész este azt hallgatom, hogy milyen ember, mert nem képes táncolni..életunt, stb. (nálunk a nagyobb családi karácsony bulizós szokott lenni). Igaz, hogy mivel bírja az alkoholt, mindenkivel iszik tiszteletkör pálinkát de ez nem elég. Minden évben hallgatom, nem csak karácsonykor. Sajnos vannak ilyenek. Ne törődj vele. Az lebegjen a szemed előtt, hogy ez Neked és az egészségednek JÓ. Én is csak erre gondolok ilyenkor, hogy szeretem a párom és minek ilyen szinten alkalmazkodnia, ha ő nem ilyen. Hagyd figyelmen kívül. Tudom, hogy nehéz.
Bocsi a félig OFF-ért.
a tököm ki van a szülőknek ezzel a szokásával, hogy a maguk igazát erőltetik a gyerekükre, miközben ők a buták...
ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, én is ebben a sorsben szenvedek csak nekem 2 nővérem is van akik hasonlóan tudatlanok, egyszer azért szól be mert 22 évesen van 1-2 szarkalábam, meg nem vagyok vmi férfia, izmos, a rá 1 napra az a baja, he nem akarom megenni az egészségtelen f.s kajájukat, meg h költöm a pénzem a sportra, komolyan néha felakasztranám magam miattuk akkora gyökerek, annyi stresszt raknak a nyakamba, meg húzzák lefele az önbizalmam az ő tudatlanságuk, meg primitív gondolkodsuk miatt hogy már szanaszét cseszték az életem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!