Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Orbáncfű teának lehet ilyen...

Orbáncfű teának lehet ilyen mellékhatása? Lehetséges, hogy megzavarja a hormonokat?

Figyelt kérdés
Kb. két hete kezdtem el naponta fél liter orbáncfű teát inni. (Két kávéskanál orbáncfüvet leforrázok fél liter vízzel és ezt iszom egész napra elosztva.) Viszont, ahogy elkezdtem inni a teát, megjött a menstruációm, pedig még két hét lett volna hátra, és most - újabb két hét elteltével - ismét megjött a vérzesem. Semmi mást nem szedek, nem iszom, csak ez a tea, ami újdonság a szervezetem számára. Amióta iszom, nyugodtabbnak érzem magam, nem szorongok már annyira - ugyanis erre kezdtem el inni. Viszont, ha ilyen hatással van, akkor sajnos abba kell hagynom. De akkor mit javasolnátok helyette?
2011. nov. 22. 16:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Most rákerestem, de nem írják, hogy lenne-e fitoösztrogén tartalma, de szerintem amúgy is mindenképp vizsgáltasd ki magad, mert nem hiszem, hogy teljesen egészséges embernél ilyen durva tüneteket okozhatna.

Az is lehet, hogy hormonális zavartól vagy ideges alapból akkor.

Talán cseréld le macskagyökérre - Valeriána.

2011. nov. 22. 16:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Megzavarja a fogamzásgátló tabletták hatásmechanizmusát. Ha szeded, inkább ne idd ezt a teát.
2011. nov. 26. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!