A fehér finomliszt helyett milyen lisztet használjak, amivel ugyanúgy készíthetek bármilyen tésztát és süteményt, palacsinátát is?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 23. 10:54
1/5 anonim válasza:
Barna lisztet, teljes kiőrlésű lisztet, Graham lisztet, kukoricalisztet, rizslisztet.
2/5 A kérdező kommentje:
és ezekkel is éppen olyan lesz a palacsinta pl.?A fiaim nagyon szeretik,sokat sütök.vagy egy kicsit másképp kell hasznélni,más lesz az állaga
2009. ápr. 24. 09:20
3/5 anonim válasza:
Ide sorolható még a tönkölybúza liszt is. A recepteket azonban át kell alakítani, vagy keresni ezekre a lisztfajtákra új recepteket, mert más a folyadék felvételük, más arányban kell a zsiradék, a tojás. Általában keverékekből készülnek a teljes tápértékű sütemények.
4/5 anonim válasza:
én csináltam teljes kiőrlésű liszttel palacsintát, ugyan olyan recept alapján mint ahogy finomliszttel szoktam, és igaz kicsit szakadósabb lett, de nem vészes. Az íze kicsit furcsa volt először, de ha tölteléket teszel bele már teljesen elnyomja, és olyan mint a hagyományos palacsinta
5/5 anonim válasza:
a palacsinta nagyjából ugyanolyan.
tészták, sütemények mások, a a fehérlisztből készült tészták jobbaan megkelnek, megemelkednek sütéskor. Ez azért van, mert nagyobb a gluténkoncentrációja, és apróbbra van őrölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!