Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Miért akarják beindítani újra...

Miért akarják beindítani újra a mezőhegyesi cukorgyárat, amikor az csak "fehér mérget" gyártana?

Figyelt kérdés

Azt értem, hogy az ottani cukorrépás gazdáknak jövedelmet jelentene, de miért nem sztíviát ( növényi édesítőszert )

termesztenek és dolgoznak fel inkább, esetleg nyírfaerdőket telepítenek nyírfacukorhoz vagy méhcsaládokat mézelőállításhoz ?

Én azt sem bánnám, ha 600,- Ft lenne 1 kg cukor, kevesebben halnának bele a cukorevésbe.


2011. máj. 12. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A sztívia és egyéb (ÖSSZES!) édesítőszer meg "élettani" méreg. Egyáltalán nem jobb, mint a cukor.

A xylitol marha drága. Ha akarod most is megveheted marha drágán, de az embrek nem akarnak marha drágán azt venni.


Az, hogy te nem bánnád, magánügyed. A cukorevésbe senki nem hal bele. Ha túl sokat eszik, akkor van gondja, de ennyi erővel bármi mással is megölheti magát, ha nem mértékletes.

2011. máj. 12. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
45%

Ez a "fehér méreg" szöveg kiborító.

Mina "fehér halál" volt asó. Azt most kiderült, hogy sokkalnagyobb baj,ha nem eszel.

A cukortól se lesz semmi bajod, ha nem 20 dekát eszel naponta. Ha te nem akarsz enni, ne egyél. És bort se kell innod, sőt vega is lehetsz, szabad országban élünk.

Kell a cukorgyár, mert a sokhülye eladta mindet,a külföldi tulaj meg persze becsukta és utána adta jó drágán nekünk akinti cukrot.

2011. máj. 12. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
*Mint a
2011. máj. 12. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

"A sztívia és egyéb (ÖSSZES!) édesítőszer meg "élettani" méreg. Egyáltalán nem jobb, mint a cukor."

De jobb, te tudod rosszul, esetleg valamilyen gyártó / forgalmazó fizetett ügynöke vagy ?

Stivia = növény összes többi édesítőszer = mesterséges anyag, kell tudni különbséget tenni. Mi az hogy élettani méreg ? Olyan mint a vizes tűz ?

"A xylitol marha drága." Az életed és az egészséged nem drága ?

"A cukorevésbe senki nem hal bele." Rögtön nem, de 30-40 év múlva igen. Egy cigi elszívásába sem hal bele senki, de majd évtizedek múlva...

2011. máj. 12. 12:25
 5/12 A kérdező kommentje:

10:09-es

"Mina "fehér halál" volt asó. Azt most kiderült, hogy sokkalnagyobb baj,ha nem eszel. "

Mint a....a só = egy kis javítás

Van jó só ( tiszta NaCl ) és rossz só ( kálium klorid + csomósódásgátló , vegyileg kezelt só )

Előbbiekből baj, ha nem eszel, utóbbiakból jó, ha NEM eszel, nagyokos.

2011. máj. 12. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, te fanatikus vagy, semmi probléma, azt eszel amit akarsz. De hülyeségeket ne terjessz. A NaCl nem rossz, ahogy KCl sem jó. Minden attólfügg, ahogy az adott személy NaK pumpája hogy működik. a szervezet gyönyörűen kompenzál mindent.

És tudtommal a cukorrépa is növény. ahogy a nád, a nyír, a sztívia (amire egyébként nagyon sokan lettek allergiásak, ezért az USA-ban rá kell írni a csomagolásra, hogy allergizál.)

2011. máj. 12. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Igen, te tudod rosszul.

A szervezet azon szénhidrátokat ismeri, amikkel normál esetben találkozik, dehát galaktóz, fruktóz stb. Neki ez a cukor, és a cukor mennyiségének egyik mérője az édessége. Megfordítva, ami édes, az neki cukor. Mikor a nyelv édes ízt észlel, megindul a felkészülés a fogadáásra, többek közözz inzulin ürül a vérbe, ezáltal a vércukorszint csökken a curot zsír vagy izomsejtek veszik fel főleg. Csakhogy az édesítőszer nem cukor! Viszont édes, ezért hatása ugyanaz, lenyomja a vércukorszintet, de nem pótolja a hiányt. Mikor erre a szervezet rájön glukagont bocsájt ki, letiltandó az inzulint, a májban megindul a glikogén bontás, helyreállítandó a vércukorszintet, és persze éhségérzet jelentkezik. Méghozzá cukoréhség, hosszútávon pedig elhízáshoz vezet. A cukorbetegséget természetesen ugyaúgy kiválthatja, hiszen inzulin termelés van.

Egyszerű élettan.


Továbbá nagy ívben kihagytad a mértékletességre vontkozó megjegyzés. Leírjam mégegyszer, vagy van remény, hogy sikerül esetleg utólag értelmezni?

2011. máj. 12. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó: az nem úgy van, hogy az íz (szag, látvány, stb.) csak a nyál ill. különböző emésztőnedvek elválasztását indítja be; és inzulin csak akkor termelődik, amikor már a vércukorszint is emelkedik? Nekem valami ilyesmi rémlik, de lehet, hogy tévedek, ezért örülnék ha válaszolnál (vagy válaszolna bárki).
2011. máj. 12. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

"a sztívia (amire egyébként nagyon sokan lettek allergiásak, ezért az USA-ban rá kell írni a csomagolásra, hogy allergizál.)"

Olyan nincs hogy valaki allergiás, annak legyengült az immunrendszere a folyamatos élelmiszerszemét kajálástól.

Nagyon emlékeztet az érvelésed a parlagfű ellenesekére, ami pl. egy csodálatos gyógynövény és mégis ki van adva a parancs az irtására, merthogy zavarja az allergiásokat.

Nem a sztivia és nem a parlagfű a hibás akkor ha valaki allergiás, hanem saját maga és a szennyezett környezet.

2011. máj. 13. 14:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Erdekes temat boncolgattok, ajanlom figyelmetekbe a "Cukor blues" cimu konyvet, el tudom emailben kuldeni ha valakit erdekel.
2011. máj. 14. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!