Ivásra alkalmas desztillált vízet hol lehet venni vagy, hogy lehet házilag elkésziteni?
Aki írta, hogy orvostanhallgató az egyenlő a végzett barommal. Lenézem azt az orvost, aki nem nyitott és elfogad agy nélkül mindent. Az ilyenek írkáljanak recepteket tünet alapján és ne ide írjanak!
Legegyszerűbb készüléket venni, mert házilag nem praktikus, hosszadalmasabb és nem tökéletes. Én 3 éve iszok desztilált vizet és nem fordultam fel! A macskáim érdekes mód eső után a pocsolyából szoktak inni. Régebben a poshadt vizet is jobban szerették.
Persze nem vagyunk állatok :)
Esővíz egészségesebb a csapvíznél. Persze most mindjárt írják, hogy savas eső, meg minden, de fingjuk sincs mit tartalmaz a csapvíz. Kuti vízből csinálok desztiláltat, ásványokat máshogy kell pótolni. De szerintem a kérdező felvilágosult minden téren.
Főzni viszont nem abból szoktam, mert úgy gondolom, hogy a mérgezésre is immunisnak kell lenni, mondjuk, ha elutazok köföldre és nincs mód készülékezni.
Üdv.
Mindenki ugyanazt írja azaz hogy a desztvíztől kiürülnek a szervezetből az ásványi anyagok.
Az ételekben lévő ásványi anyagok nem pótolják ezeket?
A vízben lévő ásványi anyag szervetlen formában van, a szervezet meg jobban a szerves formában lévőt tudja hasznosítani.
Sőt még egyes helyeken azt mondják, hogy a szervetlen ásvány nem hogy nem hasznosul, hanem még kárt is okoz. Pl: A jódozott sónál is.
Egyedül a fluor-nál és a jódnál említik a vizet mint ásványi anyag forrás: [link]
Jódnoak pl ott a cékla, fluor-nak pedig a fogkrém!
Ásványi anyag/A szervezet napi szükséglete/Szervetlen anyag 1 l ásványvízben/Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium/1000 mg/45-220 mg/Sajt 1200 mg
Kálium/2000 mg/90 mg/Szója 2000 mg
Magnézium/300 mg/50 mg/Dió 250 mg
Vas/19 mg/3 mg/Búzakorpa 13 mg
Cink/12 mg/2 mg/Korpakenyér 2 mg
Nátrium/2000 mg/150 mg/Sajt 1300 mg
Habár én úgy tervezem, hogy 1 liter desztvízbe kb fél liter házilag turmixolt vegyes gyümölcs/zöldség levet öntök (Esetleg még egy két kiskanál hidegen sajtolt olajat, esetleg konyhasót).
Szerintem ezzel minimum 3 legyet ütök egy csapásra:
- vitaminokat viszek be.
- ásványi anyagot szerves formába
- mentes káros anyagoktól
Tehát akkor, hogy egyértelmű legyen a kérdésem.
Milyen mértékben képes hasznosítani a szervezet a vízben lévő szervetlen ásványi anyagokat?
Milyen mértékben képes hasznosítani a szervezet az ételekben lévő szerves ásvány anyagokat?
Ha erről linkel valaki nekem egy olyan cikket mely azt állítja, hogy nem helyettesíthető a víz szervetlen ásvnya az ételben lévő szerves ásvánnyal és el is magyarázza, hogy miért akkor megköszönöm. Nem fontos, hogy hiteles forrásból származzon! :)
Szép napot!
Pfff...
"Ízletesebbé teszi az ételeket és italokat
Milyen fenséges egy pohár jéghideg, tiszta vízzel készült gyümölcslé! A vegyszerektől és ásványi anyagoktól mentes víz tökéletesen érvényre juttatja a gyümölcs természetes friss ízét."
Ha korábban azt írtad, se íze, se szaga, se színe, hogy teheti "ízletesebbé" az üdítőt? "Vegyszerektől mentes?" Ha csak nem te magad termeled a gyümölcsöt, akkor hiú ábránd, hogy mentes a vegyszerektől. Nem csupán az import árut, a magyar mezőgazdasági terméket is telenyomják méreggel. Láttam pár érdekes dolgot termelés közben... Bár az is elég, ha a föld egy hőerőmű közelében van. A GMO meg hasonló dolgokról ne is beszéljünk...
Tény, hogy a csapvíz sem tökéletes, nem egy forrásvíz, de a határértékeket betartják, és sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint az afrikai, dél-európai és jó pár ázsiai állam, de nem is értékeljük.
Azt az embert meg megnézem, aki az összes olyan dologhoz, amihez víz kell, desztillálja magának... Ha teát iszik, ha levest eszik, ha szószt készít, vagy akármit, amihez víz kell, mindig desztillálja magának? Soha nem vesz üzletben ice teát, kólát, sört vagy nem iszik kávét? Mert ha ezeket issza közben, akkor az egész csak placebo hatás. Mindenki azt hiszi, hogy milyen egészséges, és ezért jobban is érzi magát. Pedig csak lelkileg kellene egészségesebbnek lenniük a magyaroknak.
en deszillat vizet vagy eso vizet hasznaltam a kocsi akkumlator utantoltesere,
felesegem a ruha vasalojat tolti fel desztillalt vizzel
Na mostmar felidegesitettetek... ha annyira kib**tt okosak vagytok es igy tamadtok minden ep elmeju embert a velemenye miatt, akkor minek kerdeztek???
" Egyébként ha nem hiszel nekem
-bár hozzá teszem nem akarom veled elhitteni -
vegyél két egy fajta virágot vagy bármilyen más
növényt és öntözd az egyiket csapvízzel a
másikat desztillált vízzel. Az eredmény magáért
fog beszélni. Patikában vagy bioboltban kapható
desztillált víz." <--- igen... az emberi szervezet pont ugy mukodik, mint egy fikusze... gratulalok, bar valoban egy noveny szintjen vagy.
Folosleges tanulnom az egyetemen (apolo), mikor ilyen okosak vagytok... csak megjegyzem, annyira egyszeru az emberi szervezet viz es elektrolit haztartasa, egyensulya, jogy kulon targyunk van ra... de edes mindegy. Az eletem az emberek eletenek megmentesere, meghosszabbitasara tettem fel, de ilyebkor elbizonytalanodom es azt vallom, aki hulye haljon meg. Igyatok a desztvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!