Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Milyen adalékmentes és/vagy...

Milyen adalékmentes és/vagy bio élelmiszereket lehet venni olcsóbban?

Figyelt kérdés
Én még csak 1-2 dolgot fedeztem fel, amiben nincsenek adalékok, és megfizethetőek, pl.: 100%-os almalé, befőtt cékla. Ilyenekre gondoltam. Köszi a tippeket+ segítsünk egymásnak!
2010. okt. 18. 14:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én azért olyan szempontból jóhiszemű vagyok, hogy feltételezem, hogy a biocuccokban legalább nincs olyan mesterséges adalék, amit nem írnak rá. Igazából engem legjobban az érdekel, hogy tudok olyan dolgokat venni, ami adalék- és tartósítószer-mentes. Pl. a majonézben sem az érdekel, hogy biotojásfehérje-porból készül-e, hanem hogy a bio nincs telenyomva állományjavítókkat meg nemtudommivel. Ugyanígy a ketchup és mustár is.

Nem biomániás vagyok, hanem igyekszem elkerülni a műanyagokat.

2010. nov. 10. 10:07
 22/23 anonim ***** válasza:

*Múltkor a tescoban láttam 200 grammos bio padlizsánkrémet, 3000 ft-t... nagyon durva.

Tényleg az, főleg, hogy a Vegabond padlizsánkrém, ami szintén 200 g és úgy emlékszem, bio is, 700 Ft körül kapható.

De Tecsóval amúgy is vigyázni kell, a biomálnaszörp, ami a bioboltokban 900 Ft, ugyanabban az üvegben, ugyanabban a mennyiségben, ugyanattól a gyártótól (vagyis tök ugyanaz!) 2000 Ft a Tescóban.

2010. nov. 10. 10:11
 23/23 anonim ***** válasza:

A biopicon 350 forintért lehet venni a lisztet, ugyanaz a Tescoban 900 Ft felett van. Nem érdemes ezeket a Tescoban vásárolni, az biztos. Én az adalékmentességet legegyszerűbben és legolcsóbban úgy kerülöm el, hogy igyekszem alapanyagokat vásárolni és itthon készítem el. Inkább főzök vagy készítek gyors, egyszerű kajákat.

Vettünk pl. kis házi malmot, ami ugyan nem volt olcsó, de azóta nem lisztet veszek, hanem bio gabonát, és mindig frissen őrölt gabonát használok. Így olcsó és adalékmentes a kenyérsütés, de gyakrabban sütök palacsintát, vagy purit, hogy lehetőleg még élesztőt se használjak. És szerencsére van kiskertünk, ahol bio módon tudunk termeszteni sok mindent.

2010. nov. 10. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!