Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Milyen adalékmentes és/vagy...

Milyen adalékmentes és/vagy bio élelmiszereket lehet venni olcsóbban?

Figyelt kérdés
Én még csak 1-2 dolgot fedeztem fel, amiben nincsenek adalékok, és megfizethetőek, pl.: 100%-os almalé, befőtt cékla. Ilyenekre gondoltam. Köszi a tippeket+ segítsünk egymásnak!
2010. okt. 18. 14:57
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Csak gyorsan válaszolok, pár napig nem leszek netközelben.

Felvágottak helyett:

tojáskrém, avokádókrém, sajtos-vajas kenyér,vajkrém, körözött, kefír, tejföl, rántotta, pl. És azért nagyon ritkán becsúszik egy kis sonka is...

Nem vagyok pesti, debreceni vagyok, itt elég korlátozottak a lehetőségek, legalábbis Pesthez képest!

2010. okt. 19. 11:28
 12/23 A kérdező kommentje:
Ja, és a mellettünk lévő pékségben 200 forintért lehet kapni teljes kiőrlésű bio búza vagy tönkölybúza kenyeret (0,5 kg)! A másik , amit gyakran veszek , az a molke aktív, 210 ft, de pl. hipermarketekben duplájáért árulják, mint a pékségben! :S
2010. okt. 19. 11:32
 13/23 anonim ***** válasza:

*Én Spanyolországban néztem nagyot, oké Nyugaton azért finoman szólva más ennek a megítélése, de lényeg, hogy középiskolás osztály ment kirándulni, és hozhatta mindenki a párját is,

Tudod, én nagyon remélem, hogy ebben még nagyon sokáig nem fogjuk a Nyugatot majmolni. Középiskolás GYEREKEKRŐL van szó! Jó hogy nem mindjárt ottalvós bulit szervezünk a gyerekeknek.

Mielőtt még valaki felkapná a vizet, tudom, hogy a középiskolásoknak van barátja/csaja, azt is tudom, hogy szexelnek, és ezt nem lehet megakadályozni, bármennyire is éretlenek rá testileg, lelkileg. De legalább szervezett iskolai keretek közt ne adjuk alájuk a lovat.

(Aki az érettséggel vitatkozna, nézzen be a Nők egészséges és a Szex, fogamzásgátlás stb. topikokba.)

2010. okt. 20. 08:48
 14/23 anonim ***** válasza:
Húúúú, ez a hozzászólásom NAGYON ROSSZ helyre ment, egy másik kérdésre szántam, bocs.
2010. okt. 20. 08:53
 15/23 anonim ***** válasza:

*A 2.válaszolótól kérdezném,az akácméz is megcukrosodik neki?(Ez a legkevésbé cukrosodó mézfajta)egyébként a bolti mézek tényleg nagy eséllyel tartalmaznak cukrot.

Sajnos igen. Mármint az a méz, amit boltban veszek. A bioméz még sose lett cukros, és a házi sem. Házi méz van 2 éves, kis maradék és semmi baja!

Az igazsághoz még hozzáhozzátartozik, hogy én a vegyes virágmézet jobban szeretem, erősebb íze van. Ezért többnyire olyat veszek. Bioból még csak ilyet vettem, ami házi volt, az akác, boltban csak akkor veszem, ha nagyon muszáj, és ami van. Ott vettem akácot, nem volt jó. (Amúgy szerintem az íze se olyan, mint a házi méznek, szóval valamit biztos csinálnak vele.)

*Apropó cukor:nádcukrot ugyanúgy nem lenne tanácsos fogyasztani ha igazán egészségesen akarnánk élni,mint fehéret.

Finomítatlan nádcukrot lehet, nem önmagában a cukor egészségtelen (bár kétségtelenül felesleges zabálni), hanem a finomított termékek.

Van finomított nádcukor is, amit színeznek, na olyat nem veszek.

Amúgy ketten a férjemmel évente kb. 1 kg cukrot fogyasztunk összesen, azt is nagyrészt ünnepi sütemények formájában, ez meg annyira kevés, hogy szerintem majdnem mindegy. Ha több cukor kéne, őszintén szólva nem tudom, mit vennék.

*Amúgy

Ajánlom a vegetáriánus zsírokat(bioboltok)vagy a DM-ben kapható húsmentes"májkrámet".

Hááát... az az igazság, hogy ilyet még sose vettem, nem is tervezem. Egyrészt kicsi dobozzal iszonyatosan drága. Ezt nem engedhetjük meg magunknak rendszeresen (ha meg havi 1-szer veszek, mire megyek vele?). Másrészt azt figyeltem meg (konkrétan az ál-májkrémeket nem néztem, általánosságban beszélek, fasirtporok stb. alapján), hogy a húspótló készítményekben a húst szénhidráttal pótolják.

Namármost... akkor inkább a hús. Inkább a házilag elkészíthető szendvicskrémek érdekelnének. Én csak tojáskrémet tudok csinálni.

2010. okt. 20. 09:03
 16/23 anonim ***** válasza:
Az tény,hogy drágák!:)Lehet csinálni otthon is vega zsírt,igyekszem előkeresni a receptjét.
2010. okt. 20. 12:08
 17/23 anonim ***** válasza:

De miért kéne vega "zsír"? Ez nem a vegatopik, hanem a bio. Attól, hogy valaki nem akar felvágottat enni, még nem lesz vega.

Azért kösz.

2010. okt. 21. 09:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Az adalékmentessége miatt javasoltam,de az ára miatt tényleg nem idevaló.
2010. okt. 22. 12:24
 19/23 anonim válasza:

Két problémám van a bio készítményekkel.

Az egyik, hogy szerintem sehogy nem bizonyítható be, hogy az tényleg nem látott semmilyen méreganyagot, a másik az áruk.

Múltkor a tescoban láttam 200 grammos bio padlizsánkrémet, 3000 ft-t... nagyon durva.

Lehet, hogy én vagyok szkeptikus, de honnan tudjam én azt, hogy amiért kifizetek 3-4-szer annyit, az tényleg annyival egészségesebb-e?? Senki nem állt ott a gazdák mellett, s nézte, mit tesznek vagy éppen nem tesznek arra a zöldségre.

Szerintem, nem túl nagy ellenőrzésnek vetik alá ezeket.

Az áraik pedig irreálisak.

2010. nov. 9. 15:35
 20/23 anonim ***** válasza:
Van ellenőrző szervezet, amely a biogazdákat ellenőrzi. Valóban nem állhatnak folyton a biotermelő mellett, viszont vesznek mintát a talajból és a növényekből is és ellenőrzik a vegyszer maradványokat. Ha tiltott szer maradványt találnak, elveszik a bio minősítést 3 évre.
2010. nov. 9. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!