Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Milyen adalékmentes és/vagy...

Milyen adalékmentes és/vagy bio élelmiszereket lehet venni olcsóbban?

Figyelt kérdés
Én még csak 1-2 dolgot fedeztem fel, amiben nincsenek adalékok, és megfizethetőek, pl.: 100%-os almalé, befőtt cékla. Ilyenekre gondoltam. Köszi a tippeket+ segítsünk egymásnak!
2010. okt. 18. 14:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Milyen adalékok? A főtt céklát ecetes lébe szokták tenni, az is adalék! A kenyeret sóval élesztővel lehet csak megcsinálni, az is adalék!
2010. okt. 18. 15:06
 2/23 anonim ***** válasza:

A téma engem is érdekel!

Mi biomargarint veszünk (az 900 Ft fél kg, nem olcsó, de az az egyetlen, ami nem hidrogénezett, legalábbis mi nem találunk másikat). Biomustárt, bioketchupot. Bio majonézt, ez utóbbiból Tesco márkájút. Az viszonylag kibírható áru, és nincs benne műanyag.

Meg biotojásra is átálltunk, mert a nem bionak egyre többször van büdös tápszaga, nincs gusztusom hozzá.

Bio barnarizs, bulgur megfizethető. A lisztek is, mert nálunk abból kevés fogy.

Cukorból finomítatlan nádcukrot használok.

Biomézet veszek, mert a többi megcukrosodik. A bio (és a házi, amit ismerőstől vettünk) "érdekes" módon nem, gondolom, nem raknak bele plusz cukrot.

A bio húsleveskocka nem jött be.

Az almalét nem szeretem, de vannak reggeli italok, zöldség- és gyümölcslevek, azokat igen, bár elég drágák, 1000 Ft körül 1 liter, a búzafűlé majdnem 2000.

Málnaszörppel vigyázni kell, ugyanaz a márka Tescóban dupla annyi, mint Sparban vagy bioboltban.

Ennél olcsóbb Aldiban frissen préselt narancslé, a hűtőpultban árulják, 1-2 hétig tartható el hűtőben, ebből 1 liter 450 Ft, szerintem kibírható, nem tartósítószeres, nem adalékos, nem sürítményből van.

A bio eperlekvárt is imádom. Igaz, egy kis üveg 500 Ft, de ha a háromszor ekkora üveget, ami nem bio, megveszem ugyanennyiért, annak a 2/3-át mindig kidobjuk, mert megromlik, mert nem fogy el, tehát mindegy.

Szeretem a padlizsánkrémet is, nem tűnik olcsónak, de sokáig elég pirítóssal, több vacsora kijön belőle, ha mást vacsiznék (ami egészséges), az se lenne olcsóbb.

Ja, nasinak biokölesgolyót szoktam venni. Az pl. olcsóbb, mintha chipset vennék.

Most ennyi jutott eszembe.

2010. okt. 18. 15:09
 3/23 anonim ***** válasza:

gondolom a kérdező "adalék" alatt az állományjavítót, a tartósítószert stb. érti

Ja, a joghurtot kifelejtettem. Spar sajátmárkás biojoghurt megfizethető áron van. Meg a Spar sajátmárkás biovaj is, az nagyon finom! Néha veszek szintén sparos biokakaót (dobozos), a biotej nem ízlett, mert csak 1,5%-os volt, nekem az nem jött be.

2010. okt. 18. 15:11
 4/23 anonim ***** válasza:
Egyébként én ugyanerről a témáról akartam egy blogot csinálni, csak nem találtam hozzá partnereket.
2010. okt. 18. 15:12
 5/23 A kérdező kommentje:

Köszi!

1.-nek: nem pontosan fogalmaztam, igaz. Adalék alatt a "károsabb" dolgokat értem, mint pl: emulgeáló sók, stabilizátor, stb.stb. Tehát nem véresen komolyan véve!

Csak igyekeznék olyanokat vásárolni, amiben a lehető legkevesebb a "károsabb" E számmal jelölt adalék!

2.-nak is köszi a tippeket!!! :)

Közben eszembe jutott még a spar-os natur pur gyümölcsjoghurt:150 g 120 ft. kb, azt is nagyon szeretjük :)

Ja, és sajnos anyagilag egyáltalán nem vagyunk eleresztve, lehetőségeinkhez mérten vásárolnék kevésbé káros élelmiszereket!

Pl. felvágottakat, cukros lötyiket, fehér kenyeret (+hasonló dolgokat) egyáltalán nem veszek, a gyerekemet sem akarom ezekre rászoktatni!

Várok még válaszokat! :)

2010. okt. 18. 15:20
 6/23 A kérdező kommentje:

Közben érkezett a 3. -4. válasz :)

Nagyon jó lenne pedig a blog!

Milyen partnerekre lenne szükséged hozzá? :)

2010. okt. 18. 15:22
 7/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy budapesi vagy-e, illetve, hogy messze van-e ott bevásárolni. A Kongresszusi Központ előtt van egy Ökopiac szombat délelőttönként, ott minden megvásárolható, ami bio, és adalékmentes. Az árak nagyon eltérőek: van, ami méregdrága, más dolgok viszont jóval olcsóbbak, mint a bioboltokban, vagy akár a nagy áruházakban. Egyszer-kétszer alaposan át kell böngészni ott az árakat, aztán már könnyebb.
2010. okt. 18. 19:46
 8/23 anonim ***** válasza:

Igazából úgy terveztem, hogy lenne egy blog, amin pont ilyen tippeket adnánk egymásnak, hogy mit hol lehet kapni, minél olcsóbban, hol vannak éppen akciók. De hát kéne hozzá pár ember, aki rendszeresen jár bioboltba, biopiacra, esetleg hosszabb ideje foglalkozik a témával.

A sparos cuccok szerintem is nagyon jók, a tejföl is.

Kenyeret a Lipóti Pékségben veszünk általában. Az nem bio, de én elégedett vagyok velük.

A biopiacon még nem voltam.

Pesti vagy, kérdező?

2010. okt. 19. 09:02
 9/23 anonim ***** válasza:
Felvágottak helyett miket szoktatok enni?
2010. okt. 19. 09:04
 10/23 anonim ***** válasza:

A 2.válaszolótól kérdezném,az akácméz is megcukrosodik neki?(Ez a legkevésbé cukrosodó mézfajta)egyébként a bolti mézek tényleg nagy eséllyel tartalmaznak cukrot.Apropó cukor:nádcukrot ugyanúgy nem lenne tanácsos fogyasztani ha igazán egészségesen akarnánk élni,mint fehéret.

Ajánlom a vegetáriánus zsírokat(bioboltok)vagy a DM-ben kapható húsmentes"májkrámet".

2010. okt. 19. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!