Az édesítők egészségesek vagy nem?
Atalltam a stiviara és a xilitre a cukor helyett. Nem vagyok kövér sem cukorbeteg, csak egészségesebb alternatívát kerestem. Erre szembe jön ez a cikk:
Akkor most mi van?
"Tavaly májusban leálltam az édesítőszerekkel és éreztem változást. Az emésztésem jobb lett, az arcbőröm ism és egy idő után alig kívántam már az édes dolgokat."
Vagyis nem csak az édesítőszerekkel, hanem a cukorral is leálltál, ugye? Akkor ezek a változások attól is lehetnek, hogy cukrot nem eszel...
"Sehol nem írtam, hogy leálltam a cukorral"
Éppen ezért kérdeztem rá. Mert nem volt egyértelmű. Van, aki úgy áll le az édesítőszerekkel, hogy cukrot továbbra is eszik (mint az édesítőszeres időszakában is), más úgy, hogy az édesítőket abbahagyja, viszont visszaszokik a cukorra (amit az édesítős korszakában nem evett), megint más meg úgy űll le az édesítőkkel, hogy mellette a cukorral is ugyanakkor áll le, stb.
Én is azt vettem észre, hogy sokkal érzékenyebb vagyok az édesre és sokkal édesebbnek érzek mindent, már nem esik jól és jobban érzi magát a testem cukor nélkül. Ha mégis kap, utána sokkal éhesebb vagyok és fáradékonyabb.
Szerintem sem a cukor, sem az édesítő nem egészséges.
De ha valaki nem tud lemondani az édesről, akkor legalább azt természetesebb formájában vegye magához..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!