Melyik az egészségesebb? Az édesítőszer vagy a cukor?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Van itt baj rendesen.. mi ez a cikk idehányva? :D A bolti tej nem a pasztőrözéstől olyan, amilyen. A pasztőrözés forralást majd visszahűtést jelent, hogy a veszélyes betegségeket okozó gombák és baktériumok elpusztuljanak, valamint ne 2 nap alatt romoljon meg.. A finomított cukor nem vegyi anyag. A jódozott só kifejezetten egészséges, ugyanis mivel ételbe teszed, így van mivel felszívódnia és a pajzsmirigy betegségek elkerüléséhez majdhogynem nélkülözhetetlen a mai sugárterhelés mellett.
Visszatérve: a finomított cukor sem méreg, amíg nem mindenben ész nélkül zabáljuk. Ellenben az új cukorpótlók kis mennyiségben is többek közt rákkeltők és nagyon sok bélrendszeri betegség fő okozói. Az aceszulfám-K, szukralóz és társai kőolajszármazékból kerülnek vegyileg előállításra, majd pl. formaldehiddé is bomlanak.. emellett nincs szabályozva és kutatva sem az egészséges határérték és a hatásai. Ku.va olcsók, így persze megéri eladni, hogy egészséges is!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Optimális esetben talán az arany középút, a természetes édesítők. Mondom ezt úgy, hogy én tizenéve édesítőt fogyasztok :D Habár mesterségeset csak italokba.
Mivel az elmúlt évtizedekben kb. minden mesterséges sz*rról kiderült, hogy valamire ártalmas (egyre több a kutatás a bélflórával kapcsolatban is, amit meg minden befolyásol amit megeszünk), valószínűleg ezek is azok valamilyen szinten. A legjobb, ha nem eszel nagyon édességeket gyümölcsökön kívül (amikben viszint ott a sok vegyezer szóval... :D), mert amúgy a szervezet nem is igényli. Én sajnos notórius édességmániás vagyok, habár ez kimerül cukormentes csokiban, proteinszeletekben stb., de ezeket újabban cukoralkohollal készítik.
Az orvosi egyetemi oktató azért kicsit túlzott. Gyakorlatilag minden rákkeltő már a kornyezetünkben, úgysem tudjuk kivédeni. Elhagyod az édesítőt, még mindig ott vannak az antibiotikumszármazékok a tejben, a mikroműanyag a vízben és a caomagolt élelmiszerekben, a kismillió adalékanyag... Gyakorlatilag ha az ember ki akarna vonni minden ilyet az életéből, elköltözhetne a Hargitára egy tiszta forrás közelébe állatokat mevelni és növényeket termeszteni, hanyagolva minden vegyszert. A mai civilizált ember sajnos ki van téve ezeknek a hatásoknak, csökkenteni lehet a bevitelt, kiiktatni nem. Isten tudja, hogyan és mennyi idő alatt barmolja szét ez a sok sz*r a szervezetünket. De hát mi kerestük magunknak a bajt, törődjünk bele, hogy valószínűleg az élettartamunkat is szépen redukáljuk lefelé.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!