Cukor vagy az édesítőszer egészségesebb?
No azért az így nem igaz, hogy a cukor károsabb...
A szervezetnek ami édes az = cukor. Ez így volt időtlen idők óta, mígnem az ember fel nem találta az édesítőszert, ami édes, de mégsem cukor, ezt viszont a szervezet nem tudja, nem tudhatja. Ezért ugyanúgy bereagál rá, mintha cukor lenne, a hasnyálmirigy inzulint bocsájt ki, hogy helyet csináljon az úgy szállítmányak. És itt van szivacs, mert valójában nincs utánpótlás, így a vércukorszint leesik, minek hatáásra az hasnyálmirigy glukagont termel, ellensúlyozandó az inzulin hatását, megindul a glikogén bontás, helyreállítandó a vércukor szintet, mellesleg éhségérzet jelentkezik, amitől az ember vedelni kezdi az édesítőszeres vackot, vagy jól kiüríti a hűtőt.
Nyilván nem kell magyarázni, hogy a fölösleges "körök" nem éppen tesznek jót a szervezetnek. A cukor esetében legalább nincs ekkora kilengés, ott természetes folyamat játszódik le, habár nagy mennyiségű cukor okozhat gonodt (nagy mennyiségű édesítőszer is).
arról nem is beszélve, hogy rákkeltő.
Köze nincs semmilyen természetes anyaghoz. Én azt mondom, hogy a túl sok cukor is káros. De én inkább elhagyom a cukrot teljesen és nem helyettesítem cukorpótlóval
Feltenném a kérdést: Hány édesítőszertől rákos embert ismersz? Én speciel egyet se. Nem mindig kell elhinni az "angol kutatók szerint.." kezdetű cikkeket.
Na és akkor a kérdés másik oldala: Hány cukorbeteget?
A cukor cukorbetegséget, fogszuvasodást, és elhízást okoz. Az édesítőszer pedig ELVILEG rákkeltő, bár gyakorlatilag senki sem lesz rákos tőle. El lehet gondolkozni hogy mégis melyik a károsabb.
nem a cukortól lesz cukorbeteg az ember...hanem általában elhízás következményeként
szeretem az édességet és nincs egy lyukas fogam sem 24 L (adottság kérdése)
a rákot pedig az esetek 90%-ban nem tudják mitől van
mindegy, a lényeg, hogy nem fogok szintetikus szarokat enni. inkább elhagyom a cukrot
Nem mindegy, hogy milyen édesítőszer.
Érdemes kipróbálni a csicsókából készült, inulin tartalmú édesítőszereket, például a csicsóka szirupot.
10:15-nek
Na! Ez biztos jó, a csicsóka egy természetes anyag!
de lehet, hogy drága... van egy ilyen sejtésem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!