Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukor vagy az édesítőszer...

Cukor vagy az édesítőszer egészségesebb?

Figyelt kérdés
Tudom, a méz... De a 2 között? Ahogy elnézem az internetet, a cukor sokkal károsabb, mint az édesítőszer.
2009. okt. 1. 08:34
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
56%
az édesítőszer sokkal jobb (mert a cukor kifejezetten káros, míg az édesítőnek nincsen bizonyított rossz hatása - csak "angol tudósok" állítják h mindenfélét okoz, de ezek komolytalan/kitalált kutatások)
2009. okt. 1. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/59 anonim ***** válasza:
78%

No azért az így nem igaz, hogy a cukor károsabb...

A szervezetnek ami édes az = cukor. Ez így volt időtlen idők óta, mígnem az ember fel nem találta az édesítőszert, ami édes, de mégsem cukor, ezt viszont a szervezet nem tudja, nem tudhatja. Ezért ugyanúgy bereagál rá, mintha cukor lenne, a hasnyálmirigy inzulint bocsájt ki, hogy helyet csináljon az úgy szállítmányak. És itt van szivacs, mert valójában nincs utánpótlás, így a vércukorszint leesik, minek hatáásra az hasnyálmirigy glukagont termel, ellensúlyozandó az inzulin hatását, megindul a glikogén bontás, helyreállítandó a vércukor szintet, mellesleg éhségérzet jelentkezik, amitől az ember vedelni kezdi az édesítőszeres vackot, vagy jól kiüríti a hűtőt.

Nyilván nem kell magyarázni, hogy a fölösleges "körök" nem éppen tesznek jót a szervezetnek. A cukor esetében legalább nincs ekkora kilengés, ott természetes folyamat játszódik le, habár nagy mennyiségű cukor okozhat gonodt (nagy mennyiségű édesítőszer is).

2009. okt. 1. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/59 anonim ***** válasza:
67%

arról nem is beszélve, hogy rákkeltő.

Köze nincs semmilyen természetes anyaghoz. Én azt mondom, hogy a túl sok cukor is káros. De én inkább elhagyom a cukrot teljesen és nem helyettesítem cukorpótlóval

2009. okt. 1. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/59 anonim válasza:
92%
A cukor sem volt jelen Európában mindig, a gyarmatosítás idején "bukkant fel". Nagyon káros az egészségre, mondjuk az édesítő is!Azokon a területeken, ahol nem használnak cukrot, nincs cukorbetegség sem. Kerülöm mindkettőt, néha-néha stevia édesítőt használok, ami ugyan drága, viszont természetes és még vitamin is van benne vagy mézet. Írd be a keresőbe, hogy fehér méreg, és olvass még ha érdekel.
2009. okt. 1. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/59 anonim ***** válasza:
37%

Feltenném a kérdést: Hány édesítőszertől rákos embert ismersz? Én speciel egyet se. Nem mindig kell elhinni az "angol kutatók szerint.." kezdetű cikkeket.


Na és akkor a kérdés másik oldala: Hány cukorbeteget?


A cukor cukorbetegséget, fogszuvasodást, és elhízást okoz. Az édesítőszer pedig ELVILEG rákkeltő, bár gyakorlatilag senki sem lesz rákos tőle. El lehet gondolkozni hogy mégis melyik a károsabb.

2009. okt. 1. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/59 anonim ***** válasza:
37%

nem a cukortól lesz cukorbeteg az ember...hanem általában elhízás következményeként

szeretem az édességet és nincs egy lyukas fogam sem 24 L (adottság kérdése)

a rákot pedig az esetek 90%-ban nem tudják mitől van


mindegy, a lényeg, hogy nem fogok szintetikus szarokat enni. inkább elhagyom a cukrot

2009. okt. 2. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/59 anonim ***** válasza:
29%
de igen a cukortól van.. persze az esetek 1%-ában leht genetika, de a cukor behozatala előtt gyakorlatilag nem volt cukorbeteség. Ahol nem használnak cukrot most sincs cukorbetegség. Nem véletlenül CUKORbetegség a neve. Ráadásul addig már mindenki eljutott hogy a mesterségesen előállított dolgok nem olyan jók. Na most itt 1-2 gramm mesterséges édesítő áll szemben az emberek által elfogyasztott TÖBB KILÓ cukorral ami szintén rohadtul mesterségesen van előállítva, egy mesterségesen kitenyésztett növényből gépek által finomítva..
2009. okt. 2. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/59 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, hogy honnan ez az erős meggyőződés, de én inkább a tudománynak, az orvosoknak hiszek. Szerintem egy cukorbeteggel kéne elbeszélgetned. Vagy olvasgasd pl. a wikipediát, bár úgyse lehet meggyőzni.
2009. okt. 2. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/59 anonim válasza:
100%

Nem mindegy, hogy milyen édesítőszer.

Érdemes kipróbálni a csicsókából készült, inulin tartalmú édesítőszereket, például a csicsóka szirupot.

[link]

2009. okt. 2. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/59 anonim ***** válasza:
100%

10:15-nek


Na! Ez biztos jó, a csicsóka egy természetes anyag!


de lehet, hogy drága... van egy ilyen sejtésem

2009. okt. 2. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!