Cukor vagy az édesítőszer egészségesebb?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Nem tudom, hogy honnan ez az erős meggyőződés, de én inkább a tudománynak, az orvosoknak hiszek. "
Erre nem tudok mást mondani, mint hogy hajrá, gondold csak hogy a cukornak semmi köze a cukorbetegséghez, nem engem versz át vele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én most olvastam bátyám orvosi könyvében, hogy igazából ma már tökmindegy, mert az emberi szervezet annyira hozzászokott az édesítőszerhez, hogy azt is cukornak fogja fel és ugyanolyan káros, ugyanúgy lehet pl hízni tőle. És hacsak nincs benne valami plusz olyan dolog, ami káros lenne, akkor a kettő egyre megy.
Aki nem hiszi, járjon utána :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A cukor is iszonyat káros de közelébe sem ér az édesítőszernek ami mesterséges. Egyszerű logika, ami nem természetes, az a szervezetünknek sem az, megterheli, futja a felesleges köröket ahogy nagyon jól leírták előttem!
Annak a nagyokosnak aki megkérdezte ismerünk-e olyan embert aki az édesítőtől lett rákos mondanám, hogy nem, mivel a rák okát nem tudják megállapítani:D Nincs ráhímezve a burjánzó sejttömegre, hogy csókolom én az E220-tól alakultam ki!
Tudományos TÉNY: Az arra genetikailag hajlamos sejtben mindig idegen anyag váltja ki a rákos folyamatot. Lehet vegyszer, ízfokozó, színező, kismillió féle vegyület. De soha nem természetes. Épp ezért népbetegség a rák, mert az emberek tudatosan viszik a szervezetükbe a sok szart. Azokat sajnálom akik másképp élnének csak anyagi helyzetük nem engedi meg hogy bioélelmiszert egyenek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
22:02 20:07-nek
végre értelmes hozzászólók is vannak.
megjegyzés: a cukrot a cukorrépából nyerik ki, ergo természetes.
már azt hittem bedilizek "az ember a cukortól lesz cukorbeteg" pasitól. (szerintem valami "gyúrunk vazze" egészségmániás hapi lehet, ahogy elképzelem)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kösz, neked is igazad van. Bírom mikor valaki olvas/hall valami okosnak hangzó hülyeséget és még büszke is rá, hogy híreszteli.
Utolsó előttinek: Attól még hogy anyagot gyárilag kikristályosítanak ugyan úgy természetes marad, ugyan az a molekula:DDD Ahogy írták is cukorrépából vagy cukornádból nyerik.
Kösz a lepontozást hülye verebek legyen ez életetek legnagyobb öröme:))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
B@szki ha csak egy kicsit értenél a kémiához, a biológiához vagy akár a történelemhez tudnád, hogy évszázadok óta nyernek ki cukrot különböző növényekből, nagyjából ugyan azzal az eljárással. Szted az 1800as években milyen mesterséges kémiai folyamatot idéztek elő hogy ezt megtegyék? Várj kitalálom az alkimisták kivonták az aranycukrot az aranycukorrépából:D:D Hehe
Lényeg a lényeg mind tudjuk milyen egészségtelen a cukor és hogy mennyire el lehet tőle hízni. Te viszont nem tudod felfogni mennyivel károsabb egy teljesen mesterséges molekula.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
12:10 nek
én már feladtam, nem tudjuk meggyőzni. (egyébként egyetértek, én is pont így tekintek a cukor kontra édesítőszer témára. Cukrot mértékkel, édesítőszert meg ha lehet egyáltalán nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!