Hogy tudok fehérje turmixot össze állítani?
"szerintem neked ilyen téren semmi hozzá értésed sincs :) a tejbe több a zsír mint a fehérje, izmosodni akarok nem hízni"
a 3.6-osban igen, de feltetelezem nem olyat iszol ;)
amugy mi ezen olyan nehez? fogod a port, beleteszed a vizbe/tejbe, elkavarod, fajtatol fuggoen fel is oldodik, vagy kicsit csomos lesz. Turmixgepet is lehet hasznalni.
En a leheto legkevesebb folyadekkal fogyasztom, "kanalazom" szinte. tokmindegy.
Turmixba nyomhatsz egy kis banánt, porcukrot, tejet, túrót! Ez nagyon jó kis löket edzés utánra egyrészt a fehérjék miatt, másrészt a szénhidrátok miatt is, ugyanis a kiürült glikogén raktárakat fel kell tölteni!!! Ne csak fehérjét nyomass, hanem szénhidrátot is!
Tojást sütve vagy főzve ajánlom (én is úgy szoktam) pl. egy kis paradicsommal, paprikával (C-vitamin!!!) és egy kis pufi rizzsel, mert nyersen nagy a veszélye a szalmonella fertőzésnek!
Sok sikert!
Üdv: egy kondis :D
2 tojas,
egy kanal oliva vagy akarmilyen olaj, fel pohar narancsle,
egy kanal krem.
turmixba, legalabb egy, de ketto adag minennap.
Akkor tisztázzunk egy két alap dolgot.
A protein-porok is a természetet utánozzák, noha mesterségesek.
3 féle protein van, 1-1 példával:
lassú felszívódású- ilyen a tejfehérje, a casein (tejben lévő protein 80%-a)
közepes felszívódású- ilyen a tojásfehérje
gyors felszívódású- ilyen a tejsavófehérje (tejben lévő protein 20%-a)
Ébredés után közvetlenül: gyors v. közepes felszívódású prot. fog kelleni
Edzés előtt lassú felszívódású
Edzés után a leggyorsabb felszívódású
Lefekvés előtt lassú felszívódású
Jegyezd meg ezeket. Ebből következik, hogy az edzés utáni turmixod, ha természetes alapanyagokat használsz fel, tartalmaznia kell kb. 40-50g CH-t (szénhidrátot), kb 25-35g fehérjét (gyors felszívódású
A szénhidrát legyen sima cukor vagy gyümölcscukor. A sima cukor közvetlenül a vérbe jut, a gyümölcscukor a májadat tölti fel cukorral. Mindkettő fontos, ezért érdemes kombinálni.
A fehérje, jó lenne, ha tojás, de még jobb, ha tejsavó protein lenne (ezt gyakorlatilag csak mesterségesen előállított protein-porral tudod hatékonyan megoldani.)
Ha természetesnél akarsz maradni, akkor felejtsd el a turmixot készíts tojás omlettet 3-4 tojásból és azt edd meg. nyers tojást ne turmixolj és ne fogyassz, mert mérgező. Remélem segítettem.
Röviden ennyi, ha kérdésed van, privi.
Tejet ne rakj a turmixodba mert az lassú felszívódású, és edzés utánra a lehető leggyorsabb kell..
Vegyél valami fehérje port meg dextrózt , be a shakerbe 1 adag fehérje meg ahány kiló vagy annyi g dextrózt és ez tökéletes edzés utánra :D edzés előtt kb 1 órával egyél, edzés alatt igyál meg kb fél liter vizet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!