Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A lucernát a csíráztatástól...

A lucernát a csíráztatástól kezdve, hány napos "korában" lehet enni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 09:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
7
2010. szept. 2. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. De nekem már pár nap után teljesen bebarnul, tönkremegy.
2010. szept. 3. 09:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak most néztem vissza. Nem tudom, hogy csinálod, leírom a legegyszerűbbet. Fogsz egy edényt, salátástál, dunsztosüveg, akármi. Belerakod a magot, felöntöd vízzel, hogy jól ellepje. Egy éjszakát hagyd így. Nem tudom pontosan hány órát kellene áztatni-azt hiszem 6-7. Másnap reggel folyó hideg víz alatt leöblíted, jól átmosod. Dörzsölni nem szabad, csak mosni. Jól lecsöpögteted, majd vissza a tálba. Naponta legalább kétszer öblítsd át, még jobb, ha háromszor. A tetejére tehetsz valami gézfélét, de ha nem az sem gond. Így nem kell csíráztatótál, meg ilyen plusz dolgok. Lényeg: az egy lucernával ki kell várni a 7 napot fogyasztás előtt. Az összes többit lehet előbb is enni, bár a lucerna a legegészségesebb csíra. Sok szerencsét! :) Visszanézek majd, írj, ha valami nem megy.
2010. szept. 4. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, aranyos vagy, hogy visszanéztél. Pár hete már megvettem a csíráztató tálat, de sehogy nem jön össze a dolog. Pedig mindent úgy csinálok, ahogy le van írva. Megmosom, majd egy éjszakára beáztatom a szemeket. Majd berakok a tálakba, és minden nap minimum kétszer átöblítem őket. A búza, már 2 nap múlva szőrös lesz (szerintem penész, ki is dobom), a zsázsát is kidobtam, mert kocsonyás maradt, nem történt semmi. Egyedül a lucerna, ami szépen elkezd csírázni, de pár nap alatt már totál bebarnul, és olyan, mintha már száraz lenne. Eddig még soha nem tudtuk megkóstolni egyiket sem. Mindig a kukában végzi. Pedig bioboltból való magokat használok. :-(
2010. szept. 5. 10:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! Zsázsa: én imádom, de sokan meg sem kóstolják, mert van egy "szaga". Ezt egyáltalán ne tedd a csíráztatóba, hanem egy lapos kis tálkába. Én egy porcelán teafiltertartó tálkába szoktam, de jó egy kávéspohár alátét is. Belerakod a magot egy sorba, ráöntesz annyi vizet, hogy pont ellepje. Másnapra bedagad, már ott lesz a kocsonyás trutyi, az nem baj, a zsázsa ilyen. Utána ezt nem kell öblíteni, hanem ilyen spricnis flakonból egyet-kettőt ráfújsz reggel meg este. Ez pár nap alatt nagyon cukin néz ki, csak kiveszel egy kis csipetet, mehet is a szendvicsbe. A kocsonya meg vele jár.:) Folyt.
2010. szept. 5. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
A kocsonya nagy részét meg feléli ahogy nő. A lucernát légyszi próbáld ki úgy, ahogy mondtam, nekem így mindig sikerül. Még kettőt ajánlanék, amit én nagyon szeretek: retek és mustár. Ezek tuti sikerülnek a cs.táladban, legalább lesz sikerélményed. Egy kérdés: amire írod, hogy szőrös, az büdi is? Mert a búza pl. először kis gyökereket enged, nem azt látod penésznek? Mondjuk az fehér, nem tudom a szőrök milyen színűek. Még egy a búzáról: abból csak nagyon kis mennyiséget rágcsáljatok, mert az ember gyomra nagyon nehezen emészti, iszonyat beton székletet tud "varázsolni". Azt inkább fűnek szokták nevelni és a levét kipréselni.
2010. szept. 5. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Szia! De jó, hogy ilyen hamar válaszoltál!!! A búza, ahogy elkezd nőni a kis szára, az lesz pelyhes, szőrös. Legközelebb megpróbálom úgy csíráztatni, ahogy Te leírtad. Remélem sikerülni fog, mert már nagyon kíváncsi vagyok az ízükre. Mert csak csíráztatok-csíráztatok, mosom őket, aztán mindig kuka vége. Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat!!!
2010. szept. 5. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés: a csíráztatótál aljába raksz vizet? Mert akkor elméletileg nem száradhatna ki a mag. Én is akartam venni, de előtte kipróbáltam így, ahogy írtam, bejött, ezért nem vettem meg. Vettem helyette prést a búzafűhöz, de annak meg olyan borzasztó az íze (nekem), hogy már nem erőlködök vele. :)
2010. szept. 5. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
szerintem túl sok magot teszel egymás mellé, és túl nedves lesz, könnyebben bepenészedik, megromlik. Próbáld meg kevesebb maggal és csak 2x öblíteni. Én a retekcsírát szeretem a legjobban, próbáld ki azt is!
2010. szept. 9. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
lehet talán mégis a mag rossz én is jártam igy , de vissza is vették a magot . A tál aljába nem kell viz 2 szer mosod az az leöblited az úgy jó. Amikor zöldül akkor már eheted is, mert fokozatossan a hütöben is növöget remélem sikerül üdv
2010. szept. 9. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!