A lucernát a csíráztatástól kezdve, hány napos "korában" lehet enni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Elsö ket alkalommal nekem sem sikerült, peneszes lett, a zsazsa meg nem elte fel a kocsonyajat, szoval azt nedves vattan növesztem, az bejött, meg azt ugyis le kell vagni a magjarol. A lucerna sokszor kiszaradt, mert tul apro a mag, igy azt teszem a vizet tartalmazo talka föle es arra jön a többi. De miert peneszedett be? Mert a talak között nem jart a levegö, igy hurkapalcat felbetörtem, minden talra tettem, es ez biztosit nekik levegöt. Mert hogy a gyökerek eldugitjak azt a kis rrest, ahol a viz le tudna folyni, meg a levegö tudna jarni. Ja, lucerna, annyira pici a mag, hiab aztatom be, az elsö ket mosasnal igy is a fele atesik a csiraztato tal resein, de a folyoviztöl jobb, ha gyenge zuhanyt kapnak. Szerintem sok összetevös a dolog, hömerseklet, paratartalom es feny. Az en lakasom meleg, igy ha tehetem, naponta haromszor zuhanyoznak.
Imadom mindegyiket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!