Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Növénykedvelők! Tudnátok a...

Növénykedvelők! Tudnátok a lentieknek megfelelő növényeket ajánlani?

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg az hogy én borzalmas vagyok a növények kezelésébe. Az egyetlen dolog eddig amit életben tudtam tartani egy apró kaktusz de szegény elég rossz állapotban van.

Ennek ellenére szeretnék találni egy növényt elsősorban mert amolyan köztudott félinformációvá vált hogy javítják a szoba levegőjét. (Mivel a növények nagyrésze a felhasznált oxigént szűri meg vagy ilyesmi de már nem rémlik.) Szóval már nem vagyok benne de ha van cserepes növény ami jó erre akkor nagy szükségem lenne rá mert hiába szellőztetel 10 percel utána 10 percel úgy érzem gyakran elfogyott az oxigén. Csak abban vagyok biztos hogy reggelente és este tudnám öntözni és olyan kéne ami bírja a meleget (30f-10f) és a hő ingadozást. És jobb lenne olyan ami elvan az árnyékban. Mivel abszolút nem értek a növényekhez azért írok ide első sorban hátha akinek jobb rálátása van tudna pár tanácsot adni. (Azon kívűl hogy olvassak utána a témának amit egyébként elkezdtem és nyilván ha beszerzek egy új növényt akkor folytatom)

jan. 18. 19:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is olyan nincs, hogy elfogy egy szobában az oxigén, pontosabban ehhez hosszabb idöre (hetekre) légmentesen le kellene zárni. Amit érzel, az legfeljebb az, hogy rossz a levegö, szaga van, vagy túl száraz.

A szobanövények párásítani tudnak valamennyire, illetve részben a levegöbe kerülö széndioxidot fel tudják használni.

Ha a szobádban 30 fok van, az rettentö sok, emiatt lehet gondod, meg borzasztó egészségtelen is ilyen meleget tartani. Normális szobahömérséklet 20-22 fok lenne, efölött a légutak nem tudnak megfelelöen müködni.

Az eredeti kérdésre: több olyan növény van, ami elviseli a félárnyékot meg a höingadozást is (de nem 10-30 fok, hane 15-25 maximum!), a legkönnyebben beszerezhetlö a szobai futóka, ez nem túl igényes, ha rendszeresen öntözöd, de egyrészt nem száradhat ki soha teljesen a földje, másrészt meg nem is állhat alatta víz folyamatosan

jan. 18. 19:41
 2/2 anonim ***** válasza:
55%
Az csak maszlag, hogy a szobanövények javítják a szoba levegőjét. Egy szobában elférő növények olyan alacsony szintű élettevékenységet folytatnak, hogy az érdemben semmit nem változtat a szobalevegő minőségén. Ha úgy érzed időnként, hogy elfogy az oxigén, akkor annak alapvetően csak lelki okai lehetnek (ha egyébként a laboreredményekkel alátámasztott belgyógyászati diagnózis normál élettani működést állapít meg).
jan. 18. 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!