Dietetikusok, egészséges táplálkozók sokszor tanulmányokra, kutatásokra hivatkoznak. Hol tudom ezeket én is elolvasni?
Tudományos publikációkból annyi van, mint a tenger. Ha laikus vagy, egy élet sem elég mindet elolvasni. Ha konkrét dolgok érdekelnek (pl. bizonyos tápanyagok, táplálkozási módok hatása), akkor érdemes ezekre rákeresni.
Én a könyveket szeretem, illetve táplálkozástudománnyal foglalkozó orvosok írásait, videóit. De ezeket is akkor jó olvasni, ha tisztában vagy azzal, hogy az orvosok se tévedhetetlenek, és üzleti érdekek is befolyásolhatják őket. Nem szabad mindent kételkedés nélkül elhinni, ha valamelyik állítás gyanús, utána kell olvasni más forrásból is.
Ha tudsz angolul, a healthline.com oldal cikkeit javaslom, itt hivatkoznak kutatásokra is (pubmed is), amiket a linkekre kattintva el is tudsz olvasni. Nekem ez az oldal elég objektívnek tűnik, és részletes, de laikusok számára is érthető magyarázatokkal szolgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!