Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit gondoltok a horkolásról...

Mit gondoltok a horkolásról és azokról az emberekről, akik tudják magukról hogy horkolnak, de több emberrel osztoznak az alvóhelyükön és nem érdekli őket hogy megoldják a problémájukat?

Figyelt kérdés
2019. júl. 22. 16:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%

A horkolást nem lehet megszüntetni, aki horkol, nem azért teszi, hogy másokat bosszantson. Meg sokszor nem is tud róla, mert "közben alszik" és nem veszi észre!

A különbözö csodamódszerek nem érnek semmit, egy-egy embenek esetleg használnak, de a többségnek nem.

2019. júl. 22. 16:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Van, akinek műtéttel helyre lehet hozni, vagy csupán annyival megoldódik, hogy nem alszik a hátán.
2019. júl. 22. 16:46
 3/15 anonim ***** válasza:
30%

En sem muttetnem meg magad miattad, ha horkolnek.

Masreszt elalszik az oldalan szerinted ejjel nem fordulhat almaban a hatara?

2019. júl. 22. 18:48
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
Kevés dolgot gyűlölök jobban a világon, mint a horkolást. A többség sajnos tényleg nem veszi komolyan, pedig a horkolóra és a vele egy légtérben alvóra nézve egyaránt ártalmas. Előbbi állandó oxigénhiánnyal küzd, utóbbi kialvatlansággal. (Meg az én esetemben ősi gyilkos ösztönökkel is.) Európa egyik legbetegebb, legkövérebb társadalmában esetleg, netán nem ártana végre felfogni, hogy a horkolás nem normális és nem egészséges.
2019. júl. 22. 18:56
 5/15 Ypszilon1980 ***** válasza:

Horkolás is lehet több dolog miatt, lehet pszichésen is.

Azt nagyon nehéz eldönteni, hogy ki mi miatt horkol, van akinek kb. 3 műtétje volt emiatt és mégsem oldódott meg.

Persze nem jó horkolni és oka van, amit valamilyen módon kell kezelni, de van akin nem lehet segíteni, mert nem jönnek rá mi okozza. Másrészt meg, ha kiderül orvosilag akkor hátrányos helyzetbe is kerülhet.

Vannak csodaszerek, de azok csak akkor hatnak, ha átmeneti, esetleg kövér az illető és lefogy közben.

Azok akiket ez nem érdekel, az nem foglalkozik mással, anno én is horkoltam és tettem ellene, nem kellett se műtét, se orvosi beavatkozás, viszont barátnőmet zavarta és teljesen megértem.

2019. júl. 22. 22:39
 6/15 A kérdező kommentje:
Én kötelezővé tenném az elektromos nyakörv viselését, úgy átalakítva, hogy amikor érzékeli hogy az illető elaludt, akkor bizonyos horkolásnak megfelelő hangmintákból elemezve sokkolja az illetőt. Ez nem orvosi, hanem rendészeti hatáskörű lenne, tehát ha az illető végigjárja az orvosokat és nincs rá megoldás, akkor bizonyos havonta törlesztett különadót rónék ki a személyre, amiből egy alapot létrehozva, a fülre öntött füldugógyártást
2019. júl. 22. 22:46
 7/15 A kérdező kommentje:
*ingyenesen igényelhetővé tenném mindenkinek.
2019. júl. 22. 22:47
 8/15 anonim ***** válasza:
51%

A horkolás igenis lehet normális. Persze van, hogy egyszerűen kezelhető oka van, és nem az.

Lehet, hogy egyszerű fiziológiai oka van, és az embernek jobban rezonálnak a szövetek a torkában. Ezt műteni, gyógyítani vagy lehetetlen, vagy feleslegesen bonyolult.

Teniszlabdát kell varni az érintett hálóruhájába a hát részre. Akkor nem fordul hátra.

Egyébként van egy dolog ami komolyabb betegség a horkolásnál, az pedig a passzív agresszíóval társuló magatartászavar ill. erőszakos tévképzetek megjelenése skizofréniára utal (horkoló embereket megrázó nyakörv stb)

Javaslom menj el egy pszichológiai beszélgetésre.

2019. júl. 23. 04:10
 9/15 Ypszilon1980 ***** válasza:

A különadó akkor lehetne max megoldás, ha a horkolást egyértelműen lehetne kezelni drasztikus beavatkozás nélkül, de hát ez elég érdekes hozzáállás. Ezzel az erővel büntetni kellene sok más állapotot vagy betegséget is.

Sokkolóhoz hasonló dolog létezik, van ilyen óra a csuklódra kell rakni és ha horkolni kezdesz, akkor apró áramot ad le, ami bizserget és amire a szervezet úgy reagál alvás közben, hogy megmozdulsz tőle, csakhogy ez nem működik a gyakorlatban és értelme sincs, mert a horkolást nem szünteti meg a párod meg már úgyis felébredt.

2019. júl. 23. 05:42
 10/15 A kérdező kommentje:
Nekem szemüvegen van, állandóan költeni kell rá, macerás, de mégsem vezethetek nélküle pedig milyen jó lenne, sokkal komfortosabban éreznem magamat. Csak a többieknek nem hiszem hogy jó lenne.
2019. júl. 23. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!