Miért jó, ha az emberek idegenekre rázúdítják minden problémájukat?
Ilyenek a magyar emberek, tapasztalatim szerint. Sőt, általában még "versenyeznek" is, hogy kinek rosszabb az élete.. :(
Amúgy szerintem ezeknek az embereknek nincsenek barátaik.. Jobb esetben lehet, hogy kíváncsiak egy idegen véleményére.. De akkor sem így kéne kezdeni ezt.
Engem speciel se fizikailag se lelkileg nem terhel le,ha így a neten olvasok mások problémáiról,vagy válaszolok másoknak.
Ellenben élőben totál energiavámpírság,ha már úgy nem bírom elviselni,itt virtuálisan időtöltésnek számomra tökéletes.
a, unatkoznak
b, meg akarják valaki olyannal beszélni a problémát, aki nem ismeri őt, ergo elfogulatlan. Úgy mondja el, hogy ő legyen a "jó" az akiről panaszkodik pedig a "rossz" és neki adj igazat.
Én a helyedben fülest raknék, max hangerőre hogy még a vonat/busz másik végében is hallhassák hogy mi repeszti épp a dobhártyám, könyv a kézben. Ha meg beszél vagy mutogat tojd le, rá se nézz másra!
Egyik tanárom szerint ez a "taxisofőr-effekt", neked mint idegennek elmondhat bármit, hiszen utána soha többé nem találkoztok. Így elmondja azokat a dolgokat, amiket ismerősnek, rokonnak nem mondana el.
Megoldás valóban csak a határozottság, nem kell bunkónak lenni, csak ha érzed, hogy ez az a fajta, aki képes órákon keresztül mondani a magáét, akkor ha kérdez, válaszolj, és a végén mondd, hogy "ne haragudjon, reggel vizsgázom és muszáj átnéznem most az anyagot". A legtöbb embert ezzel le lehet lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!