Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szülés után pánikbetegség?

Szülés után pánikbetegség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lehet kicsit hosszú leszek.9hónapos a kislányom és szülés után mikor haza mentünk a klinikáról pánikroham jött rám.Szédültem,ájulásérzés,szívdobogás stb...Ekkor el is vitt a mentő,de mire beért velem a kórházba kutyabajom nem volt,haza is küldtek a vizsgálatok után.Közölték bent,hogy pánikrohamom volt,keressek fel pszichológust,pszichiátert.Fel is kerestem ezeket a szakembereket.Pszichológussal légzőgyakorlattal,figyelemelterelést gyakoriltuk.Pszichiáter Frontint írt fel szükség esetén.De gyógyszerből egyszer vettem be többet nem,mert másnap,mint aki beszívott úgy éreztem magam.Mára jobban vagyok már,akkor félek ha kint vagyok az utcán vagy tömegközlekedek. Szeretném ezt lelkileg lekuzdeni és nem Frontinnal.Vkinek volt ilyen baja????
2019. júl. 18. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy vele egyedül. Szülés után ilyen esetekre sok házasság rámegy. Jó, tapasztalt pszichoterapeuta valamit tud segíteni, de a házastársaktól is kitartás kell. Sokat segít a helyes lélegzés.
2019. júl. 18. 21:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.A házas életemmel nimcs gond.Férjem is kiveszi a részét bőven a gyereknevelésből.Megért,tudja,hogy van ilyen bajom.Soha egy rossz szót nem szól.Sőt,ha rosszul lennék és haza hívnám a munkából haza jönne hozzánk.
2019. júl. 18. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia nekem van /volt, már másfél éve nem volt rohamom, azelőtt heti szinten. Én is a sürgősségin voltam, amikor először rámtört, azt hittem meghalok. Aztán pszichológiai vizsgálat, majd pszichiáter, és frontin. Amitől én is letompultam, még rosszabb lett a helyzet, mert nem érdekelt semmi, tök "laza" lettem.

Aztán sok szakmai oldalt elolvastam, mégis mi ez... Rájöttem, hogy csak az elmém játszik velem. Amikor jön a roham (neked van előjele? Nálam van pár perc "egér út" amíg tükör elé állok, megnézem a szám lila e - persze az, mert nem haldoklom, csak úgy érzem)

Terelem a gondolataim, felhivom párom /tesóm /anyukám beszélgetni, nem a rohamról teljesen másról, vagy bekapcsolom a kedvenc zeném és bohóckodok a tükör előtt énekelek, aztán nem engedem, hogy elhatalmasodjon a rossz erzrd

2019. júl. 18. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, véletlenül elküldtem, szóval nem hagyom, hogy elhatalmasodjon a rossz érzés, és sikerült. Persze több roham kell gyakorolni, míg teljesen elmúlik, de a vége felé már kis fekete figurának képzeltem el, és mikor éreztem az előjelet, akkor elképzeltem, ahogy ez a pánikroham - figura settenkedik és be akar mászni az agyamba, de én nem engedem be :D hülyén hangzik, de nekem bevált. José Silva : agykontroll című könyvet ajánlom, a migrénemet is ezzel a könyv mődszerével tudom leküzdeni.
2019. júl. 18. 21:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Első nagyon rossz volt akkor én is azt hittem meghalok.Bent a surgősségin adtak Frontont akkor bevettem ,mert kivoltam.Aztán párom is vissza ment dolgozni,akkor volt 3-4hetes a kicsi
2019. júl. 18. 22:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor is szédültem és halálfélelmem volt,haza hívtam a páromat a munkából,mert nem mertem a kicsivel ez miatt együtt lenni.Aztán sok idő kellett ,hogy elteljen,hogy javuljon.Ma már 50%os a javulás
2019. júl. 18. 22:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Mikor rám jön elkap az ideg,érzem hogy felmegy a vérnyomásom.Ilyenkor a gyereket berakom a kiságyba vagy becsatolom a hordozóba.Kimegyek az erkélyre levegőre és felhívom a páromat.Ő az akiben maximálisan megbízhatok.Kis idő múlva jobb lesz.
2019. júl. 18. 22:45
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
A frontint felejtsd el mert semmire bem jó csak raszokni lehet, leszokni meg nehéz. Ügyes vagy hogy nem éltél vele. Nekem az valik be ha nem foglalkozom vele. Ugyan úgy teszem a dologom. Nem küzdök ellene. Akkor hamarabb elmúlik. Figyelemeterelés és elfogadás.
2019. júl. 19. 18:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Nem,nem Feontin szóba se jöhet.Gyerekem az első,nem tehetem meg,hogy olyan legyek ,mint egy zombi mellette
2019. júl. 20. 00:14
 10/11 anonim ***** válasza:

8#

Ja, a gyógyszergyárak, minden gyógyszer gonosz, stb.

Ne rontsd más emberek életminőségét a dogmáiddal, kérlek

2019. júl. 20. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!