Kialakulhat pánikroham szerű állapot, ha előtte 1 órával vettem be nyugtatót (0.25 xanax)? Nem állok pszichiátriai kezelés alatt 2 éve. (70kg 26/F)
Persze, hogy kialakulhat ilyen állapot. Elképzelhető például, hogy most annyira feszült voltál, hogy az adott gyógyszer mennyisége nem volt elegendő.
Én ugyan nem Xanaxot szedek, hanem Rivotrilt (ezt azért írom le, mert csak erről tudom biztosan, hogy nagyjából 45-60 perc alatt fel szokott szívódni, de már a bevétel enyhíti a szorongásomat pszichésen), de ha nem a szorongási állapotomnak megfelelő mennyiséget veszem be, akkor sajnos még mindig van esély, hogy rohamközeli állapot alakul ki. Ezt neked kell érezned, hogy mikor mennyi, de nem szabad átesni a ló túloldalára.
Azt azért hozzátenném, hogy az én orvosom erre azt mondta, hogy nagyon sok mindentől függ, hogy mekkora adag gyógyszer lehet az adott pillanatban hatásos, és ők is csak sablonokat és tapasztalatokat követnek.
Köszi a válaszokat!
Ciprát szedtem évekkel ezelőtt, az helyrehozta ezeket a tüneteket, aztán jó ideig tünetmentes is voltam, miután elhagytam a gyógyszert.
Jelenleg elég hipochonder vagyok.
Pár napja egy rosszullét óta a vérnyomásomat mérem folyamat, mert enyhe bizonytalanság érzésem van, légszomjam néha, végtagizzadás/lehűlés, száraz a szám és a torkom, de mindig ilyen 110-120/60-70-es értékeket mérek 60 körüli pulzussal, ami elvileg még jónak számít. Attól félek, hogy ezeknek az értékeknek a dacára is lehet valami a szívemmel (nem dohányzom, sportolgatok, ritkán iszom, viszonylag izmos alkatom van).
Szinte ugyanazokat az értékeket mérem amikor érzem ezeket a tüneteket, mint amikor viszonylag jól vagyok.
Voltam háziorvosnál. Elmondtam a panaszaim.
Megmérte a vérnyomásom, csinált EKG-t, megnéztem a szaturációm is. Azt mondta, a fejemben léteznek tüneteim.
Idézem: "Ha egy szerv ROSSZUL működik, az mindig rossz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!