Mononukleózis után meddig marad a hőemelkedés?
Attól csak rosszabb ha fekszel otthon.
NEM vagy halálos beteg. Csak túlreagálja az immunrendszered a fertőzést.
Esetenként tudnak szteroidokat adni, amik enyhítik a tüneteket. A fáradtságra szedj B-vitamint. Nem számít komoly betegségnek még így sem ez. Csak hosszan tartóak a tünetek esetenként. Ne legyél befosva. Jobban leszel.
És egyáltalán nem biztos hogy évekig el fog tartani, lehet hogy csak 1-2 hónap.
Én nem azért mondom ezeket hogy parázz be hogy most évekig nem tudsz semmit csinálni mert ez hülyeség.
De el kell ismerni hogy viszonylag gyakori hogy krónikus jellegű formát ölt ez a betegség, viszont mindenki kigyógyul belőle idővel, sok esetben már nem is a vírus ellen küzd az immunrendszered, csak mindenre fokozottan reagál, mert "megbolondítja" ez a fertőzés.
Nekem 16-17 évesen volt mononukleózisom, más néven csókbetegség.
Tipikus 'kamasz betegség'. Cseppfertőzéssel terjed innen a neve, általában fiatalok körében gyorsan terjed csókolózás, egymás után egy üvegből ivás stb.
Ha jól emlékszem én 3-4 hónapot voltam vele otthon, nehéz volta tartani a tempót az iskolás társaimmal.
Háziorvos hamar beazonosította a jellemző tünetekből mint a magas láz, a kor és a duzzadt nyaki nyirokcsomók. Vannak egyéb tünetek egyeseknél de ezek a leggyakoribbak.
Antibiotikum kúra. Nem emlékszem meddig tartott, hány darabos volt stb, de nem egy 6-8 szemes valamit kell várni hanem kiadós kúrát, szabályokkal.
Otthon pihenés szigorúan NEM dohányozni, más emberekkel kontakt a minimum legyen az antibiotikum miatt.
Szedtem a gyógyszert, betartottam a szabályokat és bumm túl estem rajta.
Szar volt igen. Rettenetes de nem halálos ha kezelve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!