Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mononukleózis után meddig...

Mononukleózis után meddig marad a hőemelkedés?

Figyelt kérdés
2019. jún. 27. 18:13
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Attól csak rosszabb ha fekszel otthon.

NEM vagy halálos beteg. Csak túlreagálja az immunrendszered a fertőzést.

Esetenként tudnak szteroidokat adni, amik enyhítik a tüneteket. A fáradtságra szedj B-vitamint. Nem számít komoly betegségnek még így sem ez. Csak hosszan tartóak a tünetek esetenként. Ne legyél befosva. Jobban leszel.

2019. jún. 29. 16:58
 32/37 anonim ***** válasza:

És egyáltalán nem biztos hogy évekig el fog tartani, lehet hogy csak 1-2 hónap.

Én nem azért mondom ezeket hogy parázz be hogy most évekig nem tudsz semmit csinálni mert ez hülyeség.

De el kell ismerni hogy viszonylag gyakori hogy krónikus jellegű formát ölt ez a betegség, viszont mindenki kigyógyul belőle idővel, sok esetben már nem is a vírus ellen küzd az immunrendszered, csak mindenre fokozottan reagál, mert "megbolondítja" ez a fertőzés.

2019. jún. 29. 17:01
 33/37 anonim ***** válasza:
Másrészt meg valóban az is lehet hogy ezúttal egy másik betegséget kaptál el a legyengült immunrendszer miatt. Ez sincs kizárva.
2019. jún. 29. 17:09
 34/37 patrik0103 válasza:

Nekem 16-17 évesen volt mononukleózisom, más néven csókbetegség.

Tipikus 'kamasz betegség'. Cseppfertőzéssel terjed innen a neve, általában fiatalok körében gyorsan terjed csókolózás, egymás után egy üvegből ivás stb.

Ha jól emlékszem én 3-4 hónapot voltam vele otthon, nehéz volta tartani a tempót az iskolás társaimmal.

Háziorvos hamar beazonosította a jellemző tünetekből mint a magas láz, a kor és a duzzadt nyaki nyirokcsomók. Vannak egyéb tünetek egyeseknél de ezek a leggyakoribbak.

Antibiotikum kúra. Nem emlékszem meddig tartott, hány darabos volt stb, de nem egy 6-8 szemes valamit kell várni hanem kiadós kúrát, szabályokkal.

Otthon pihenés szigorúan NEM dohányozni, más emberekkel kontakt a minimum legyen az antibiotikum miatt.

Szedtem a gyógyszert, betartottam a szabályokat és bumm túl estem rajta.

Szar volt igen. Rettenetes de nem halálos ha kezelve van.

2019. júl. 2. 01:18
 35/37 A kérdező kommentje:
Meddig feküdtél vele ágyban? Mennyi idő után tudtad ellátni a napi teendőidet?
2019. júl. 2. 10:11
 36/37 jegecske ***** válasza:
véletlenül sem csecsemő korban, sőt az a ritka, valamivel téveszted
2019. júl. 10. 20:34
 37/37 anonim válasza:
Nekem kb 2 hétig tartott a láz, borzalmas torokfájással, infúzióval és elég durva orrdugulással, de túléltem. Illetve először félrediagnosztizáltak és antibiotikumot kaptam, amitől az egész testemen kiütések voltak. Már 1 hete, hogy kiengedtek a kórházból, de konkrétan annyira hulla fáradt vagyok egész nap, hogy hihetetlen. Kitartást aki ebben van!
2019. okt. 9. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!