Mononukleózis után meddig marad a hőemelkedés?
Senki nem mondta hogy le kell élni vele az életed csak hogy van olyan hogy egy darabig visszatér ha legyengül az immunrendszered. És ez nagyon sok embernél így van.
Nem hiszem hogy egy vezető infektológus aki diagnosztizált hülyeséget mondana, inkább a másik válaszolót tartom tájékozatlannak. Rengeteg ismerősöm van akinek visszatért ez a betegsége az első egy-két évben. Akármelyik orvos megmondja hogy ez gyakori.
Táppénzen meddig kell lenni? Lassan rámegy az állásom. Ez ellen nem lehet tenni semmit? Nyirokcsomó eltávolítás segítene.
Az is hamarabb gyógyul, mint 2 év. Nekem erre nincs két évem. Nem tudok addig halálfélelemmel élni.
Nem kell befosni. Mivel 600 nyirokcsomód van semmi értelme eltávolítani. Max ha nagyon sokáig így marad kivesznek egyet hogy kizárhassanak komolyabb betegségeket az alapján hogy megvizsgálják a szerkezetét.
Nekem ráment az állásom konkrétan erre a dologra.
Fél éve járok vizsgálatokra, semmi más bajom nincs. Csak az EBV értékeim pozitívak. Már főorvosokkal is beszéltem erről és az alapján írom amit írok.
Tény hogy legtöbb esetben egyszer zajlik le, de az se mindegy hány évesen kapod el. 20 éves kor alatt sokkal enyhébben zajlik le. 18 éves kor felett jellemző kb 10%ában a betegeknek, hogy vissza-visszatér, nehezen múlik el.
De meg fogsz gyógyulni. Csak idő. Sokat kell pihenni. Látod már egyszer jobban lettél, csak utána legyengítetted az immunrendszered és azért jött ki megint. C vitamin, B vitamin pótlás fontos.
Halálfélelem is felesleges. Nem fogsz belehalni.
Én is sokat pánikoltam rajta amég nem tudtam mi bajom de mivel már minden vizsgálaton részt vettem és semmi de semmi mást nem találtak mint ezt elfogadtam.
Nekem az orvosom azt mondta hogy dolgozhatok de nehéz fizikai munkát nem végezhetek. Azt mondta a főorvos akivel konzultáltam hogy kb. másfél évig számítsak rá hogy nem leszek jól, időnként jobb időszakokkal. Hát ez pontosan így is történik.
És ne legyél már így befosva mert az tényleg hülyeség.
Ki kell jönnöd ebből a pánik dologból. Jobban is fogod érezni magad tőle. Csak vigyázz magadra és idővel elmúlik, kész ennyi. Nem halálos betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!