Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek hogy ne legyen...

Mit tegyek hogy ne legyen ennyire székrekedésem?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja vasat szedek, mert nagyon alacsony lett az értékem és vérszegény vagyok. Eleinte a Maltofer gyógyszert szedtem de egyik nap éjjel hányingerem lett, kivert a víz és hasmenésem lett. Most hogy elmúlt a hasmenésem a Neoferro-Folgamma gyógyszert szedem de ettől is szorulásom van. Reggel este kell szednem mint a másikat. Mikor még nem szedtem vasat meg semmit akkor is székrekedéssel küzdöttem de ennyire nem mint most. 1 héten egyszer tudok normálisan wcre menni többi nap szorulásom van és csak néha kicsit keményet produkálok. Vérhigitot és gyomorvédőt szedek a vas mellett még. Utóbbi időben néha be is görcsöl a hasam fájdogál puffadt és van hogy a bal oldalon jobban kidudorodik. A másik hogy pároméknál egyáltalán nem tudok elmenni sose wcre mert ott még jobban szorulásom van. Emiatt vagyok náluk keveset ők meg azt hiszik nem szeretek ott lenni. Mit tegyek hogy ne szenvedjek ettől ennyire?
2019. márc. 14. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Igyál többet és egyél több élelmi rostot (zabpehely, zöldségek, korpás kenyér stb.). Ha az egészségesebb táplálkozás nem segít, akkor konzultálj orvossal.

A székletürítés gyakorisága a napi 2 alkalom és a heti 2 alkalom között normális, ha amúgy az illetőnek nincs panasza, szóval nem vagy olyan messze. Mindenki más alkat, nem baj az, ha nem nagywc-zel minden nap feltétlenül.

2019. márc. 14. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ismerős. Még tablettában szedtem, megküzdöttem vele én is. Esetleg nincs rá mód injekcióban felvenni? Az is nagyon szar, de legalább nem egész héten kínoz.
2019. márc. 14. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nemhiába hangoztatják a rostdús vegyes táplálkozást. Első körben próbálj enni naponta valamennyi savanyúkáposztát. Ez pótolja az esetleg hiányzó tejsav-baktériumokat. Ha ennek nincs megfelelő hatása, akkor ajánlható az élőflórás kefirbe vagy joghurtba belekevert (előzetesen 120°-on sütőben csírátlanított) búzakorpával. Sok gyümölcs és naponta legalább 1,5 liter folyadék (beleszámítva az ételek folyadék tartalmát is. Nem ajánlható a Tisasen hashajtó rendszeres használata, bár a magyar lakosság körében nagyon elterjedt. Valószínűleg gyerekkorodban nem volt biztosítva megfelelően nyugodt körülmény és időpont az ürítésre és ez rosszul rögzült, törekedni kellene ennek "normalizálására".
2019. márc. 14. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Hagyd ki a tablettát szerves vas nyomelem a nyers termésekben van , minél frissebb lédúsabb annál jobb narancsok almák . Méz is tökéletes . Teljes kiőrlésű termékek kókuszreszelék banán . Kerüld a finom lisztet sajtot száraz kekszet cukrot sózåst kiszårít , sok tea facsart citromlé víz jó még . Joghurt zsíros néha jöhet de nem oldja meg a bajt . Sok főtt sült étel is årt .
2019. márc. 14. 18:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne szedd a tablettát ha székrekedést okoz. Helyette vaspótlásnak ott a Béres csepp Forte. S nem ártana ha gasztroenterológus megnézne.
2019. márc. 14. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Na, beindult a webgyógyászat :D

A Neoferro-Folgamma nem egy benzinkúton kapható köptető, vagy valami multivitamin, hanem egy magas vastartalmú, vényköteles gyógyszer, amit orvos írt ki. Nyilván azért, mert a laboreredmény indokolja. Az anaemia egy komoly betegség, szóval a "ne szedd! " a legostobább tanács, amit ilyenkor adni lehet.

Igen, vannak magas vastartalmú élelmiszerek, de sokszor a vérszegénység pont azért alakul ki, mert ezeket az ételeket valami diéta miatt nem lehet fogyasztani.

Sajnos a vastablettával nem lehet mit kezdeni. A Neoferro-Folgamma is nagyon kemény, fekete székletet okoz. Talán enyhíthet valamit, hogyha bő folyadékkal veszed be.

Nekem igazából nem nagyon segített. Most heti 1 Ferrlecit 12,5mg injekció, napi 2 Huma-Folacid 5mg (folsav), és napi 3X komplex B vitamin. Azóta nincs gondom vele. Legutóbb 113 volt a haemoglobin.

2019. márc. 15. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!