Az a kérdésem van, h alszok normálisan 8-910 órákat, de folyton fáradtnak érzem magam, akkor ez miért van. A tanulásban is befolyásol rontok ez miatt, meg úgy alapból rossz. Miért lehet ez?
Azért lehet, mert 8-9-10 órákat a 3-4 éves gyerekek alszanak. Kamasz kortól már bőven elég lenne a 7-8 óra alvás is. Van olyan, hogy túlalvás, ami azt jelenti, hogy a kelleténél túl sokat alszol/lustálkodsz, emiatt elgyengül a szervezeted és folyamatosan fáradtnak és gyengének érzed magad.
Kelj fel hamarabb, menj egy kört sétálni a friss levegőn. Sokkal jobban leszel utána, hidd el.
Gondolj bele. Nyár, energia, napfény, vidámság, jókedv. Ősz, tanulás, hajtás, megfelelés. December: ünnepi hajkurászás, stressz, kapkodás, konzumálás. Január: félévi stressz, immáron kiürült energiatartalékokkal.
Szóval ez.
A tavaszi fáradtság is erre alapozódik.
Tinédzsereknek pedig nagyobb az alvásigényük, bár nem tudom a kérdező pontosan mennyi idős.
Esetleg vérszegény/vashiányos vagy? Én attól voltam mindig nagyon fáradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!