Hova mehetnék tovább rossz szájszag esetén?
Huhha.
Esetleg még a cukrod, májad es epéd vizsgáltasd meg. Egyébként, hogy étkezel? A sok savanyúság, előre feldolgozott étel, kényelmi étel (pl chips) is okozhat panaszt. Nekem az epémmel volt a gond, attól nem múlt el. Amióta kivették az epehólyagom, azóta nincs ilyen bajom.
Az, hogy mitől rossz a szájszag, számtalan dologtól függ még ezeken kívül is...
És nem mindegy, hogy milyen az a szájszag. Ha acetonos jellegű, lehet vese probléma előjele, vagy kezdődő cukorbetegségé.
Ha savas jellegű, akkor gyomorproblémára utalhat. (Sebes, fájdalmatlan gyomorfekély, ami nem gyógyul)
Ha büdös, akkor a szervezeted elsavasodott (túl sok cukor, energiital) és baktériumfertőzés lehet, amit napi szinten visszteszel a szádba a fogkefével. (Hiába a helyes szájápolás)
Ezek csak tippek, neked kell végiggondolni, melyik esélyes, és azon elindulni.
2-es vagyok.
A "dögszag" erős baktériumfertőzésre utal. Mivel régóta fennáll, valószínűleg ellenálló lett a legtöbb antibiotikumra. (esetleg egy rosszul megválasztott antibiotikum alakította ki annak idején)
Sajnos ezt csak hónapokig tartó kitartó és következetes munkával tudod először megfékezni, aztán eltüntetni.
Első körben a szájhigiéniát kell feljavítani, ahogy az egyes írta. (Váltott fogkefe+ szájvíz használata legalább egy hónapig) Aztán én a természetes szájfertőtlenítőket javaslom, mert hosszú távon ezek sokkal hatékonyabbak a kemikáliáknál. Gondolok itt petrezselyemlevél rágására naponta 2x, (meg is lehet enni vagy kiköpni) kakukkfű vagy borsmenta tea forrón + apróbojtorján tea, hogy a gyomorból ne fertőződj vissza.
A férjem hat hónapig itta felváltva ezeket, mire teljesen helyre jött. Mondjuk nekünk az a szerencsénk volt, hogy kertes házban lakunk és az apróbojtorján kivételével mindent tudtunk neki a kertben termeszteni.
Saját tapasztalat alapján ezeket ajánlom.
Itt kibogozhatoad
2-es vagyok megint.
Majdnem elfelejtettem írni, hogy ha javul az állapotod, nem szabad a kezelést abbahagyni vagy elhanyagolni, hanem ugyanúgy folytatni kell még minimum egy hónapig!
1-es vagyok, 2-es jól írja. Viszont, ha refluxra hajlamos vagy, akkor kerüld a borsmenta teát.
Ha UH-on semmit nem találtak, akkor vérvizsgálat. Plusz érdemes lenne tenyésztést csináltatni a lepedékről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!